Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WolfheartGR

    őstag

    válasz Prison85 #19607 üzenetére

    Szerintem itt sokkal jobban értékelve vannak a megbízhatóságukról is elhíresült Microsoft egerek mint bármelyik másik topikban. Eléggé igazságtalan hozzászólás született részedről. (Azért mert elkopott a az új kocsin a gumi túl korán, valamint teszem azt, a gyújtáskapcsoló is bemondta az unalmast, az attól még lehet jó autó.

    A mikrokapcsolót mint ahogy a teflontalpakat is veszi a Razer, valamint az összes egérgyártó. Az előbbi garis, az utóbbi meg nem túl drágán cserélhető. Emiatt nem kellene ennyire elszontyolodni, kicsit korán írtad le azt az egeret. Nem mellesleg volt olyan szériája is amiben a görgő gyengélkedett. Cserélték gariban azokat is. Sajnos a tömegtermelés és a minél nagyobb haszonszerzés miatt olcsósítanak, illetve ennek a hozadéka, hogy belecsúsznak gyengébb szériák. Nekem volt kettő is (nyugodtan személyeskedjünk), egyikkel sem volt semmi gondom. Amit tartósan használtam arról sem kopott le a teflon (sajnos hosszútávon megfájdul tőle a csuklóm, el kellett adnom) pedig tőlem azért kapja rendesen. A G400-asom mostanában kapott talpakat, mert a gyári használhatatlan volt immár. Az Ikarié elég jól bírta, de az is kapott újakat, ráfért arra is.
    Viszont tény, mostanában a Razernél "kicsit" sok a fiaskó...

    (#19602) helltp: Várunk vissza pár hónap múlva, hogy ezekkel a panaszokkal mi újság:
    Silversting - 2012-12-15 15:12:1912
    Sajnos nekem is folyik már így 10 hónap használat után.
    moobie - 2012-11-25 12:20:0611
    nem ajánlom, valami ragasztó szerű anyag folyamatosan folyik belőle a gumi borításnál...

    Kone + esetében:
    Lacknock - 2012-04-09 18:36:5120
    Én is csak alá tudom támasztani azt a tényt, hogy ez az egér borzalom.
    Görgője 1 hónap után már össze-vissza ugrál, ha az érzékelő alá kerül egy minimális szösz máris remegni kezd és nem tudod irányítani. Nálam ráadásul ilyen random a képernyő jobb szélére ugrások is előfordulnak.
    Sajnálom hogy kidobtam ennyi pénzt erre. Hiba volt.
    Robeast - 2012-02-21 12:22:0919
    Kicsit hosszú leszek, de aki erre az egérre pályázik, annak érdemes elolvasni olyan véleményét is, aki pár hónapja nyüstöli.

    Kb 8 évig használtam a Logitech MX500-am és a neten keringő rossz előjelek ellenére gondoltam bepróbálom ezt az egeret, hátha nem én leszek az a szerencsétlen, aki hibásat kap.
    Na, megkaptam 2011 December 6.-án. Most tartok ott, hogy vissza fogom küldeni, csak még nem döntöttem el, mi lesz helyette. Az elején leszögezném, hogy soha nem bántom a perifériáimat, nem ütődött meg, nem volt hurcolva, csak ült egy helyben végig.
    Az első napon elkezdett kopni a gombok festése (és még csak nem is vagyok izzadós), úgyhogy mára már látom az egéren, hogy "fingertip gripper" vagyok.
    Másfél hét után a görgő néha kihagyott. Aggasztó jel volt, de nem volt vészes. Január végére már egyáltalán nem használtam a görgőt, mert mindegy merre tekerem, össze-vissza ugrál. Állítólag ez orvosolható egy kis WD40-el, de nem kockáztatom a garanciát.
    Kb December végén vettem észre, hogy a bal oldali "ledcsík" felém eső végében valamit belülről megolvasztott valami, szóval ott most van egy szép folt. Ha már a "ledcsíknál" járunk, az azt burkoló műanyag is elkezdte magát feldolgozni.
    Az utóbbi időben előfordul néha, hogy duplán kattint a bal gomb, de ez még nem érte el nálam a zavaró titulust.
    Ami a szoftvert illeti, elméletben a legjobb szoftver, amit eddig láttam. Gyakorlatban a makro írás kicsit körülményes, néha nem akarja feldolgozni amit elmentek, elfelejti. Battlefield 3-ban sokszor fel sem fogja a makrót, amiről mintha olvastam volna, hogy talán ez nem az egér hibája, de erre nem esküdök meg.
    Ja, az optika eddig jól ment, az utóbbi hétben veszek észre rajta fura mozgást. Mintha be lenne kapcsolva az egér gyorsulás vagy ilyesmi (jelezném nincs, megnéztem). Ez még annyira nem zavaró, de szerintem 1-2 hét és az is bedurvul.
    Konklúzió: ha normális anyagokból lenne összerakva, kicsit még odafigyelve a szoftverre, akkor a legjobb egér lenne, de így nálam ennyi volt.

    Az Isku billentyűzetet kb egy hónapja nyüstölöm, eddig nem volt vele semmi problémám. Kicsit nehezen szokom meg, hogy a gombok távolabb vannak, mint az átlagos pár ezres billentyűzeteken. És elég ótvar az olvashatósága, de ez engem nem igen zavar, mert nem figyelek rá írás közben.
    Roccat Talk-ot és EasyShiftet sose használtam, nem tudok róluk nyilatkozni.
    Ha bármi kérdés van, szívesen válaszolok.

    Az Isku bill tervezési hibás, ha normálisan akarod használni majdhogynem 90 fokban merőlegesen kell felette lenned, hogy letudd olvasni a feliratot. Sajnos van itthon, mert vettem...

    Roccat Kave: [link]
    Egérpadjai pedig tudtommal hamar elkopnak.

    Anno én is majdnem vettem egy első szériás kone-t, de olvasva a hibáktól hemzsegő fórumokat inkább az 518 mellett döntöttem (és mennyire bölcsen is tettem így utólag, hogy a megbízható tartós és bizonyított cucc mellett tettem le a voksom).

    Nagy általánosságban elmondható a Roccat eszközökről, hogy hemzsegnek a tervezési hibáktól, tartósságuk minimum megkérdőjelezhető, de legalább drágák...

    [ Szerkesztve ]

    ‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

Új hozzászólás Aktív témák