Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz Laraxior #3810 üzenetére

    - Lézeres: "3 lábú" állványon kamerához hasonló mérőműszer vagy autó hátsó üléstámlájára rögzített kamerának látszó tárgy!
    Ha az anyós ülésen pl fejtámla helyette ilyet látsz régen rossz. :D

    A lézeres 1,8-2km is be tud mérni, de bizonyítékot (fénykép, videó felvétel) csak kb 200m-ről tud szolgáltatni. Este, vagy rossz látási viszonyok esetén ez a "hatótáv" kb a felére csökken.

    Radaros: Mérőautóba beépítve... az elején egy nagy doboz (közepén, vagy jobb szélén) vagy elején a rendszám felett fekete "radarkúp" (tipiukusan a zöld Skoda...) vagy rendszám fölé beépített (kb. 40 cm.*15 cm.) fekete téglalap (fehér Skoda Fabia kombi pl)!

    Mivel maximum 50-55 méterről tudják lefényképezni rendszámunkat (=bizonyíték),előtte semmiféle dokumentálásra nem képesek a lézeresekkel szemben, így elég lassítanunk azelőtt a bizonyos fényképezési távolság elérése előtt! Az autópályára újonnan kihelyezett dobozok is ilyen elven működnek bár mivel igen korszerűek,akár 80-90 méterről is fényképezhetnek tiszta időben!

    - Követő autó:
    - Ez országra válogatja, de Magyarországon nagyrészt (kb.70%) tachográffal, melynek nincs ellenszere sajnos!

    mod:

    Haver így kergették bele egy 180-as gyorshajtásba, beállt a seggébe a Sokod ő meg odalépett. 180-al nyomultak a pályán, mikor a Skoda kicsapta a kék villogót. Persze, hogy tachográfos követő autó volt. :(((

    [ Szerkesztve ]

    #nincsbennetarcsi

Új hozzászólás Aktív témák