Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TrollBalint

    addikt

    Megvolt az első nagy útunk a Skodával, kis élménybeszámoló :)

    Szlovéniába mentünk a múlt héten, és nem gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz vezetni hosszú úton is az autót. 4-en mentünk, 1 hétre csomagokkal, és nem volt gond neki a pálya. Az egy hét alatt összesen 1330 km-t mentünk, ebből 1200 km volt az oda meg a vissza út, az ugye végig autópálya. Hazafelé néztem, 5,7 l/100km volt a fogyasztás, amit még mindig nem tudok megszokni, de tetszik. Hazafelé csak 1 pihenőt tartottunk és az út vége felé mintha jobban bejelzett volna a "nem-tudom-mi"*
    Appartmanban szálltunk meg, ahol egy elég meredek kocsibeálló volt, ez azért annyira nem tetszett, főleg mikor rájöttem, hogy néha elfelejtettem manualba rakni a váltót és úgy mentem fel, de szerencsére nem váltott sehol kettesbe. (innentől kezdve gondolom mindey, milyen módban mentem fel, ugye?)
    Azt nem gondoltam volna, hogy ennyire nem fog hiányozni a váltás, bár manuális váltós autóba se sokat váltok pályán, de akkor is :)
    Az külön plusz pont, hogy hátul ült a haverom, akinek megrokkant a dereka az utazás előtt nem sokkal és lefelé menet csak picit érezte, mikor kiszálltunk, viszont mikor jöttünk hazafelé egyáltalán nem érezte. Én abszolút kényelmesen elvoltam a 600 km alatt. Kipróbáltam a távolságtartó tempomatot is. Egy kezemen meg tudom számolni szerintem, hogy az előző két autónkban hányszor használtam a tempomatot (akár alkalom, akár percet számolunk, elég az egy kéz :D ) De mostantól lehet rá fogok szokni, nagyon kényelmessé tette az utazást.
    Nem tudom a váltóolajcsere miatt-e, vagy az aksi levéltel miatt, de mintha a váltó jobban váltana, mármint néha előbb felvált meg tovább hagyja pörögni a motort. Főleg városban, meg pályán előzéskor vettem észre. Pályán régebben nem igazán akart visszaváltani 7-ből, de most többször visszarakta 6-ba, vagy néha 5-be is. Ilyet nem csinált korábban.
    Piranba látogatáskor kinéztem egy szép felszíni parkolót, de odaérve közölték, hogy ide bizony én be nem állok, menjek szépen vissza a mélygarázsba. Ahova nem akartam, mert azt írták, hogy szűk. Hát tényleg az... 3 szintet mentem le, mire találtam egy szimpatikus helyet úgy hogy az autó ott is kirámpázhatta magát :)

    Összességében nagyon elégedett vagyok az autóval, örülök, hogy erre esett a választás :) Ja igen, hátul nem teljesen tart jól a spoiler, mint észrevettük. Ehhez van valami spéci ragasztó? Vagy jó bármilyen minőségibb pillanatragasztó?

    *vészfék asszisztens talán? Piros autó az ikonja körülötte mindenféle vonalakkal :)

    https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

Új hozzászólás Aktív témák