Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fpatrik17

    senior tag

    Üdv!

    Segítségeteket kérném a következőben:

    Jövő év elején aktuális lenne mostani 1997-es Seat Cordoba 1.4-em cseréje a következő szempontok szerint:
    - Évi 10, nagyon max 20 ezer km megtétele, főleg városi használat, illetve heti 1 fix, pesti út, ami nekem 300 km oda-vissza.
    - A Cordoba 10 éve a tulajdonomban és imádom, hogy igénytelen. Egy önindító cserén kívül semmi plusz költség nem volt a kötelező szervízeken felül és sose hagyott sz*rban. Az utóddal is minimum 5 évre terveznék, de nem akarom a gatyámat is rákölteni.
    - Ami fontos lenne még, hogy jómagam 190 centi vagyok, szeretném ha magam mögé még be tudnék ülni legalább egy 2 órás útra :D, illetve a pesti nagykerezéseknél illene hova pakolnom. A Cordobába még épphogy pont elfértünk helyügyileg (taps a nagy csomagtartónak), de ennél azért tágasabb, praktikusabb, jobban pakolhatót szeretnék.
    - Árban én körülbelül 1 milliót szánnék rá, de ha van annyival jobb vétel, nagyon-nagyon max 1,3-1,5 millióig kitolható.

    A fentiekhez kapcsolódóan a következőkre jutottam, de nem tartom magam autó szakértőnek, azért is vagyok itt. A felhasználás miatt valami nagyon max 1.6 Benzinesre gondoltam, mivel ugye nem nagy ingázások lennének a dieselek fenntartásától pedig félnék városi használat mellett, de takarékost szeretnék mindenféle képpen. Ő szolgáljon engem A-ból B-be, ne én őt. :B

    Pl. amikben gondolkodtam (főleg japán és VW konszern szerető révén):
    - Honda Jazz (kinézetre nem igen gyere be, de a praktikusságán lementem hídba, a csukható ülések és megbízhatóság ilyen kompakt méretben igen igen tetszik)
    - Honda Civic 7. gen (nagy civic fan volnék, bár ebben a generációban kimondottan nem tetszenek :( )
    - B5 Passat sedan/combi 1.6 (Karakteresebb auto, kényelem és tágasság tetszik benne is, olyan sok rosszat nem tudok róla)

    Jó-e szerintetek ez a megközelítés? Reálisak-e az elvárásaim?
    Esetleg valami Golf kombi, vagy egyéb titkos befútó amit javasolnátok? Nem zárkózom el semmi más gyártótól sem, csak hirtelen ezek jutottak eszembe. Bármi véleményt, tanácsot örömmel fogadnék! Köszönöm!

    • Honor Magic5 Pro •

Új hozzászólás Aktív témák