Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chereiose

    addikt

    Sziasztok!

    Mostanában (vagy legalábbis a nyár folyamán) szeretnénk lecserélni a VW Passat B6 kombinkat (2.0 PD TDI dízel). Egyszerűen már feleslegesen nagy, 2007-es és van benne 224 ezer km, tehát pár évvel fiatalabbat szeretnénk, illetve a legfontosabb, kisebbet. Ennek az az oka, hogy főleg télen, kora tavasszal csak városban használtuk eddig is a mostanit, tavasszal-nyáron lejárunk balatonra a nyaralóhoz, de ezen kívül nagyon más hosszabb utakra nem szoktuk használni, mostanában pedig egyre gyakrabban használjuk egyesével vagy kettesevel, tehát nem nagyon "tömjük meg". Fogyasztását tekintve autópályán nagyon jó, városban azért eléggé eszi a dízelt. Így a családdal nem vagyunk nagy autószakértők, én olvasgattam most a napokban a kisebb autók iránt. A keret a passat eladásával kb. 2.5 millió FT lenne, átírással együtt, persze jó lenne ettől kevesebbért is. Üzemanyag tekintetében mindenképpen benzinest akarunk, részben a dízel hisztéria miatt, a városi fogyasztás és a csendessége miatt. Francia, olasz autókat inkább kerülnénk.

    Először a suzuki swifteket néztem, mert vonzónak találtam, hogy alig pár éveseket és keveset futottakat lehet venni ilyen pénzért, illetve hogy 1 tonna sincsen. Aztán jobban belerágva magamat a témába rájöttem, hogy elég pici autó, csomagtartója biztosan kicsi lenne ha esetleg 3-4-en mennénk el valahova, valamint az 1.2-es motor ilyen kevés nyomaték mellett túl nagy szenvedés lenne, főleg a 2 literes passat után, ugyanakkor a fogyasztás tekintetében városban nem rossz. Utána néztem a Honda Jazzt, ami még jobban megtetszett, mint a suzuki, nagyon praktikus és tágas amellett, hogy nem hosszú autó. Csak itt is aludva rá 1-2 napot arra gondoltam, hogy motorilag kb suzuki szinten van, pedig 2010-2011es évjáratokat szépen lehet találni 2.3-2.4 millió körül. Végül a VW csoportot nézegettem, korábban megfordult a fejemben a polo, de annak sem túl tágas a hátsó fele és a csomagtartó is kicsi. 6-os golfok tetszenek nagyon, de ennyiért a 2010-es évjáratokban is nehéz találni, illetve itt mindenképpen TSI motorosat vennénk, teszteket olvasva van bennük erő, még az 1.2-esben is, persze nem tudom, mennyire megbízhatóak. Amin viszont jó "ajánlatnak" tűnik az a Skoda Fabia, 2011-12-es évjáratúak, TSI motorral, ennyi pénzből ki is lehetne fogni talán egy jót. Hasonlóan a Jazzhez ez is praktikus és tágasnak tűnik a tesztek alapján. Hangszigetelés is fontos, videók alapján a VW-k a legcsendesebbek, honda pl. elég hangosnak tűnt. Persze nehéz netről megállapítani, azt tervezem, hogy elmegyünk egy autókereskedésbe és beülünk azokba, amik vannak nekik, és ha lehet kipróbáljuk.

    Kicsit hosszú lett a mondandóm, mobilról írva nehézkes volt, köszi ha végig olvassátok és várom a tippeket, segítségeket :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák