Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz ityam #71441 üzenetére

    Szia! Komolyan fontolgattam egy G3258 konfig összerakását saját használatra, ugyhogy utánajártam a lehetőségeknek. i3 vs tuningpentium mind a kettő 2 magos proci, az i3 a HT miatt 4 szálon tud futni, de ettől fuggetlenül ugyanúgy 2 magos. A tuningpentiumot lazán felhuzhatod 4,5-re a gyári hütőjével, szóval számomra nem kérdés hogy a tuningpentiumot választanám.

    Egy K-s procihoz valóban 30-40 környékén vannak normális tuning lapok, de azért egy pentiumot nem kell szerintem k-s i5höz meg k-s i7-hez mérni. Tuninghoz alap helyzetben Z-s lap kéne, de most több alaplapgyártó is, pl Asus, MSI lehetővé tették a nem Z-s alaplapjaikkal is az OC-t. Így gyakorlatilag nem szükséges a Z-s lapok felárát megfizetni, azonban az ezzel a kockázat, hogy az intel egy frissítés keretében ezt bármikor elcseszheti az OC támogatást, ahogy már erre példa régebben. Viszont ha megkeresed az adott alaplaphoz az OC-t támogató BIOS-t, és utána nem frissítesz BIOS-t, akkor elvileg nem lesz gond. Tehát ár/érték arányban a pentium ezekkel a lapokkal jönne ki legjobban, pl:

    Asus VANGUARD B85 - 22k. A Vanguard egy komolyabban felszerelt lap 5év garanciával.

    Az újabb tuninglapok közül ezeket ajánlotta bluyoo szakértő fórumtársunk az alaplapos topicban: ASRock Z97 Anniversary, ASRock Z97M Anniversary, ASRock Z97M Pro4. Az ASRock honlapján össze lehet hasonlítani az alaplapokat, én a három közül az ASRock Z97M Pro4 -ot választanám az összehasonlítás alapján.

    Ez a 3 tuninglap 23 és 26k közé esnek, és ha késöbb cseréled a procit k-s i5re vagy i7-re azt is tudod vele húzni, de ezekhez csak kisebb tuningra lesz elég, komolyabb tuninghoz komolyabb lap kell, azok pedig 40k környékén leledzenek. Ha már k-s i5 és i7 tuningról van szó egyébként a fentebb említett nem Z-s lapok OC támogatása ezekre is vonatkozik, szóval pl egy jobb minőségü nem Z-s MSI alaplappal is lehet tuningolni a k-s i5 / i7-et az OC-t támogató BIOS-al. De ha i5 és i7 tuningot szeretnél a jövőben elöször nézz utána a nem Z-s lapok közül melyek támogatnak OC-t és utána mindenképp kérdezz rá mit ajánlanak a fórumtársak.

    Néhány hasznos link:
    Non-Z97/Z87 boards than can Overclock the Pentium-K (G3258)

    ASUS Enables Overclocking on H97, H87, B85 and H81 Series Motherboards

    MSI H97 H87 and B85 will all get Devils Canyon Support

    A milyen alaplapot vegyek topic ajánlott alaplapjai közül összeírtam jópárat, amik szóba jöhetnek:[link], a helyedben mindenképpen a milyen alaplapot vegyek topic összefoglalójában ajánlottak közül választanék. Én a helyedben konkrétan ezek közül választanék:
    Asus VANGUARD B85
    ASRock Z97 Anniversary
    ASRock Z97M Anniversary
    ASRock Z97M Pro4
    Gigabyte GA-Z97M-D3H (rev. 1.0)

    Egyébként én végül letettem a tuningpentiumról mert egy i5 4440-es konfig kb 12k-val kerülne többe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák