Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lirion

    addikt

    válasz maross #13977 üzenetére

    Azt se mondja senki, hogy kevés a fizetése egy tanárnak. Tudom, hogy nem csak akkor dolgozik, amikor tanít, de figyelembe véve, hogy azórák 45 percesek és naponta rossz esetben van 7 óra, még mindig csak alig 5 órát dolgozott. Ráadásul a tanárok szeretnek késni is az órákról.
    Emellett ugye ott a nyári szünet, ami alapból 30 nap pihenés a rendes szabadságon felül, ott a karácsonyi szünet, az őszi szünet, a húsvéti szünet. Említettem már a 21 nap szabadságot? Szóval mindent összevetve egy átlagos tanár az általános 2160 óra helyett dolgozik ~1700 órát és ezért kap egy évre nettó 1-1,2 millát, mások meg 2160 órára kapnak ennyit és hidd el, nekik is van túlóra.. Szóval a tanárnak van ~650 ft-os órabére, a többi átlagos munkásnak meg ~500 ft-os. Úgyhogy a kedves párod ne panaszkodjon... ha nem tetszik, váltson jobban fizető szakmára vagy vállaljon magánórákat, minden tárgyból lehet, én is jártam törire is, matekra is a nyelvek mellett. Érettségi/felvételi előtt állók közül bizony lehet csípni sok magándiákot...

    Ahelyett, hogy mindenki panaszkodik, inkább azon kéne gondolkodni és fáradozni, hogy a meglévő lehetőségekből hogyan lehet többet, jobbat kihozni, mivel lehet javítani az élethelyzeten. Az nem segít, hogy a havi 110k-s nettó jövedelemre veszi a paraszt a 2 millás suzukit hitelre vagy 10 millás lakáshitelt, mert a régit le kell cserélni, pihenni meg el kell menni busszal főszezonon kívül a görög tengerre, még szeptemberben is meleg a víz és jó idő van, két főre egy hét 100k-ból röhögve kijön utazással/szállással/költőpénzzel együtt, nem pedig főzsezonban balatoni luxusvillába, stb..

    Mellesleg szerintem az összes devizahiteles is vastagon megérdemli a jelenlegi helyzetét, kizárólag ők maguk tehetnek arról, hogy most hova jutottak. Az élet kegyetlen és aki szarik bele mindenbe, csak hogy villogjon a szomszédnak, az megérdemli, hogy kifacsarják.

    Hogy ON is legyek, azzal is rengeteget lehet megtakarítani, ha az ember megvágja a kiadásait. Az előbb felsoroltam már néhány dolgot, mivel lehet spórolni százezreket évente, de aki jobban belefúrja magát a költségeibe, az biztosan talál még réseket, ahol folyik ki a forint. Egy kis mekis kaja, egy kis mozi, padlógáz a behitelezett kocsival, magas biztosítás, túlzott energiafogyasztás, stb..

Új hozzászólás Aktív témák