Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#3001) stangli válasza zfarkas (#3000) üzenetére

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem egy ekkora összegnél nem kell deviza számla, hisz a bank tőled kisebb árfolyamon veszi meg, de te a nagyobbik árfolyamon veszed meg... pl Vétel 249 Eladás 261.
A bank tőled 249ért veszi meg, de ellenben neked 261-ért adja el az eurót. :DDD

Hosszú távon meg a forint amúgy is erősödni fog és kevesebb magyar valutát fogsz érte kapni...

A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte.

(#3002) babacsillag válasza stangli (#2999) üzenetére

babacsillag
(újonc)

Esetleg, ha tenyleg nem nagyon vennel le rola, euro alapu ertekpapir. Penzpiaci alap. 2% kamat garantalva, plusz hozam az euro forint ingadozasatol fuggoen. Fenntartasi dij 500 forint negyed evre, ha kiveszed 3 ezrelek levonas. Volt, hogy fel evre 680 eurot hozott, bar nem 700 van beteve.

Ha stangli optimizmusara alapozunk, akkor viszont ugyanez az ertekpair forint alapuban is kaphato.

Ja, nincs kamatado, mert ugye nem kamatod van, hanem hozamod. Es ugye ki tudja meddig nincs....

(#3003) Josh válasza babacsillag (#3002) üzenetére

Josh
(tag)

Ja, nincs kamatado, mert ugye nem kamatod van, hanem hozamod.

Ebben biztos vagy? Elég hihetetlenül hangzik... :F

Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.

(#3004) stangli válasza babacsillag (#3002) üzenetére

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja, nincs kamatado, mert ugye nem kamatod van, hanem hozamod. Es ugye ki tudja meddig nincs....

Biztos vagy te ebben? vagy csak a bankod kapja le az adót oszt neked ezzel nem kell foglalkoznod... vagy a másik 2006.08.31 előtt kötötted és neked nem kell fizetni utána...

jaaah és a tőzsdei ügyletek során elért hozam után sem kell adót fizetni szerinted ugye? árfolyam nyereségből értél el plusz jövedelmet, és így nem kamatnak minősűl :))

[ Szerkesztve ]

A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte.

(#3005) Josh válasza stangli (#3004) üzenetére

Josh
(tag)

Nekem már az is furcsa, hogy a pénzpiaci alap kamatot fizet.....

(#3006) fokukac válasza babacsillag (#3002) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

"a, nincs kamatado, mert ugye nem kamatod van, hanem hozamod. Es ugye ki tudja meddig nincs...."

:D
csak úgy mondom, hogy ez nem így van.

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#3007) stangli válasza Josh (#3005) üzenetére

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

Ne légy már ilyen, nem kamatod van, hanem hozamod :DDD

(#3008) stangli

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

babacsillag, kedvééért:

A tőzsdén kötött ügylettel elért árfolyamnyereségből származó jövedelmet 2006. szeptember 1-jétől 20 százalékos mértékű adó terheli, viszont lényeges momentumként szerepel, hogy a nyereséggel szembe állítható a veszteség. A tőzsde azonban még így is előnyösebb, mivel a nem tőzsdén kötött ügylettel elért árfolyamnyereség-adója továbbra is 25 százalék marad, viszont itt nem szerepel a veszteség szembeállíthatósága (a magánszemély tőzsdén kötött ügylettel elért árfolyamnyereségéből származó jövedelem adózása a személyi jövedelemadóban önbevallással történik, hatálya: 2006. szeptember 1.). Ezen kívül a nem tőzsdei ügyletből származó árfolyamnyereségből származó jövedelem után (2007. január 1-től) 14 százalékos Eho fizetendő (természetesen a hozzájárulás-fizetési felső határ eléréséig). Komoly előnye lehet a tőzsdei piacnak, hogy a tőzsdén forgalmazott értékpapírokból származó osztalékot 2006. szeptember 1-e után 10 százalékos adó terheli (a gyakorlatban a kifizető vonja le), míg a nem tőzsdei cégek osztalék adója 25 százalék, valamint ehhez jön még a nem tőzsdei cégek osztaléka után fizetendő Eho ami megint csak 14 százalék (ez utóbbi hatálya 2007. január 1.).

[link]

(#3009) Josh válasza stangli (#3007) üzenetére

Josh
(tag)

Lehet, hogy ezek voltak az első és utolsó hozzászolásai a topichoz? Persze én sem vagyok tőzsdeguru, meg semmi ilyesmi, dehát azért az alapfogalmakkal már csak sikerült tisztába jönnöm, szóval elnézést kérek a kukacoskodásért, tényleg bunkó voltam.

Megyek is, és.... na valamivel jóváteszem a bűnöm.

[ Szerkesztve ]

(#3010) stangli válasza Josh (#3009) üzenetére

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

látom nagyon megviselt a hozam+a kamat, ne korbácsold feleslegesen magad :DDD

(#3011) Josh válasza stangli (#3010) üzenetére

Josh
(tag)

igen, kicsit magamra vettem a dolgokat, dehát mit csináljak, szenvedélyesen érdekelnek a kamatLÁBAK, és a kamatRÉS. :DD

(#3012) concret_hp

concret_hp
(őstag)
LOGOUT blog

2000$ értelmes elhelyezésére valami ötlet? :U

mit miótaaa???

(#3013) attiati válasza concret_hp (#3012) üzenetére

attiati
(őstag)

megin pókerezté'? ;) :))

(#3014) concret_hp válasza attiati (#3013) üzenetére

concret_hp
(őstag)
LOGOUT blog

hát szép lassan gyűlik a many :)
csak épp hova tenni nemtom. valami dodi alapú ázsiai alap lenen a legfaszább asszem, de nemtom van-e egyáltalán ilyen itthon (mármint olyan, hogy dodiba fizetek be-ki alapból)

[ Szerkesztve ]

mit miótaaa???

(#3015) fokukac válasza concret_hp (#3012) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

add nekem ;)

(#3016) Josh válasza concret_hp (#3014) üzenetére

Josh
(tag)

Nézz szét a hozamplaza.hu-n ott tudsz keresni nagyon sokféle paraméter alapján. Használd az intelligens keresőt.

Szétnéztem, volt olyan indiai részvényalap, ami az elmúlt 1 év alatt 53%-ot hozott.

(#3017) attiati

attiati
(őstag)

K&H: lejárt trambulin bankkártya, autómatikusan áttettek lakossági folyószámlára....

és trambulin electron bkártya megújítva dombornyomott mászterkárdra... csupán 3500ft/év a kártyadíj... ezek mekkora f*szok

(#3018) fokukac válasza attiati (#3017) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

welcome to the real world. ;)

(#3019) attiati válasza fokukac (#3018) üzenetére

attiati
(őstag)

az megvan :)
de jól jöttem ki, mert első évben ingyenes.... és ha electront kaptam volna, az is 1500 ft/év

a kártya két éves, szóval 3000 helyett így most 3500ért lesz két évre dombornyomottam....

Mégiscsak jobb azt elővillantani ;]

(#3020) stangli

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha valaki pénzfelvétel szerint választana bankot :) [link]

Annak csak Unicredit, Erste, K&H, MKB ... jöhet szóba :DDD

Természetesen Én nem vizsgáltam a havi fenntartási díjat hisz azt is nézni kell, és ez még kompenzálná a rangsor változását ;]

[ Szerkesztve ]

(#3021) fokukac válasza stangli (#3020) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

a CIB-nél havi egy, a Raiffeisennél havi kettő ingyenes, bármely magyarországi automatából, szóval engem annyira nem izgat a kérdés.

(#3022) stangli válasza fokukac (#3021) üzenetére

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

engem sem, Én a Raiffeisennel jól megvagyok :DDD
két számlám is van ott... egy számláért fizetek, a másikért meg nem mert ingyenes, és így tökéletes részemre :D

[ Szerkesztve ]

(#3023) attiati válasza stangli (#3022) üzenetére

attiati
(őstag)

a cib-ben épszámlám, chf,eur,usd,huf számlám van... és semmiért sem fizetek :P

sajnos csak 26 éves koromig, ami közeleg :)

(#3024) stangli válasza attiati (#3023) üzenetére

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

Na jól van... aki ilyen ifjú titán mint te, az ne is csodálkozzék, hogy ilyen finom akciókat fog ki magának :DDD

(#3025) attiati válasza stangli (#3024) üzenetére

attiati
(őstag)

Csak cib első pár éves beetető kampánya, ha lazul a verseny, és elérik a kívánt piaci részesedés, utánna kizártnak tartom, hogy ne akarják megfejni az ügyfeleket. Ha kezdődik az elótépésedés, akkor majd odébbállok újra :)

(#3026) babacsillag

babacsillag
(újonc)

2006 februarjaban kotottem a szerzodest. A portfolion nem szerepel ado es semmi fele levonas sem, mint ahogyan azt akkor tudtomra adtak. Csupan bekerulesi es piaci arak, ertekek.

Ha nem is mindig azt sikerul leirnom, amit szeretnek (kamat, hozam), attol meg tokeletesen tisztaban vagyok vele, hogy milyen befektetesi format valasztottam.

Segitseg nyujtasi szandek vezerli minden hozzaszolasomat, koszonom a bovebb felvilagositast. :K

[ Szerkesztve ]

(#3027) stangli

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

Kiváncsi vagyok mi vállik valósággá Soros jóslatából :F [link]

(#3028) Ra3 válasza stangli (#3027) üzenetére

Ra3
(senior tag)

Nem tudom, pár hónappal - fél évvel ezelött, kb. amikor az egész buli elindult valami széles körben elismert közgazdásszal volt egy interjú, azt mondta hogy egy 29-eshez hasonló méretű válságot ma már 10-12 hónap alatt helyre tudnának rakni, annyit fejlődtek az ezzel kapcsolatos ismeretek azóta (29-ben 6-7 évbe telt kb.). Hát én ebben a mostani helyzetet látva nem vagyok biztos, az is lehet hogy a probléma nagyobb? :F

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#3029) stangli válasza Ra3 (#3028) üzenetére

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

amennyiben minden amerikai bank szépített a könyvelésein... akkor nagy a baj, szerintem... habár erről még nem szólnak a híradások, csakhogy megviselte őket a jelzálog válság... de azt ugyancsak nem hiszem hogy nem voltak ráutaló jelek... de hát e van na...

(#3030) tildy válasza Josh (#3016) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na Soros is megaszonta:
"Soros György pénzügyi gurunak a szavai is, a befektető – aki piaci hírek szerint most az indiai tőzsdekrachra spekulál "

Na szép...Hm, lehet még időben ki kéne venni belőle a casht.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3031) Ra3

Ra3
(senior tag)

kiváncsi vagyok ennek mi lesz a vége:
[link]

most néztem, van egy befektetésem, már lassan -30%-on áll, egy év alatt :O

[ Szerkesztve ]

(#3032) tildy válasza Ra3 (#3031) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én eddig jól állok, de az indiai és kínai papírok bedőlése nem okozna túl nagy örömöt:U

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3033) stangli válasza tildy (#3032) üzenetére

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

Pedig ahogy olvastam az olimpiát követően a kínai kormány nagy megszorításokra készül… :F

(#3034) Ra3 válasza stangli (#3033) üzenetére

Ra3
(senior tag)

jah, ezt már én is hallottam pár embertől, kiváncsi leszek, van a k&h-nál egy három éves fix lekötésem, ami ázsiai részvényekből áll, és 2009-ben jár le.

(#3035) tildy válasza stangli (#3033) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az lehet, ha így lesz akkor viszont vásárolni fogok, amennyit tudok.

(#3036) concret_hp

concret_hp
(őstag)
LOGOUT blog

hm kíváncsi vagyok estére az amcsi piacok mit csinálnak :U
elvégre tőlük indult ki az egész balhé...

mit miótaaa???

(#3037) concret_hp válasza concret_hp (#3036) üzenetére

concret_hp
(őstag)
LOGOUT blog

most olvasom, hogy az amcsi tőzsdék ma nincsenek nyitva, így csak holnapra derül ki, hogy mi lesz.
azért egy fekete kedd nem hiányozna :U

mit miótaaa???

(#3038) stangli válasza concret_hp (#3037) üzenetére

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

na, az nem hiányozna :W

(#3039) viharhozo válasza tildy (#3035) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

A tavol-keleti tozsden nem ritka jelenseg a 60-80-100(!)-as P/E, szoval csak finoman erdemes vasarolni. Aki het eve Matavot vett 2xxx-en, az se fogja hamar viszontlatni a penzet.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#3040) stangli

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

Most olvasom, hogy EU Pü. miniszterei is recessziótól tartanak? :F vazzz :W

[link]

(#3041) zfarkas

zfarkas
(senior tag)

Mik az okok: [link].

Raw Dark Pure

(#3042) stangli

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

hajjaj 1987-es krachhoz hasonlítják a mostani vérengzést [link]

(#3043) tbs

tbs
(PH! addikt)

A pénzügyi zsenim tegnap vetett velem 2500 dodót... 180.2Ft-ért/db...

Mi lesz ebből... :U

(#3044) tbs

tbs
(PH! addikt)

Jé, ez mitől lett kettő..?

[ Szerkesztve ]

(#3045) tkazmer válasza stangli (#3042) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

soros gyorgy meg tegnap a 2. vh utani valsaghoz hasonlitott...nem lesz ez igy jo :U

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#3046) tbs válasza tkazmer (#3045) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Soros alapjai már megint olyan durván spekulálnak, mint az orosz hadmozdulatnál. Ügyes ember, de büdös nagy bunkó paraszt, nagy ívben tesz a világra... :U

(#3047) stangli válasza tkazmer (#3045) üzenetére

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

hát ez az, pánik helyzetett kreálnak :F vagyis nekem úgy tűnik... :(((

(#3048) lúzer válasza stangli (#3047) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

soros elég erős, hogy megcsinálja ha soros ezt jósolja

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#3049) stangli válasza lúzer (#3048) üzenetére

stangli
(senior tag)
LOGOUT blog

hát ez az, országok gazdaságait tudja tönkretenni, a kapcsolatrendszereivel, illetve a megfelelő pénzmennyiség mozgatásával...

(#3050) tkazmer válasza stangli (#3047) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csak nekem tűnik úgy, hogyha a pénzpiacok bajban vannak, az ingatlan még mindig valamivel biztosabb, tehát az amerikai ingatlanpiacot akár ilyen módon is segíthetik?

(#3046) tbs
van saját világa, minek foglalkozzon a máséval..

[ Szerkesztve ]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.