Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cickánykoma

    tag

    Üdv hdsentinel!

    Az alábbi a gondom.

    Nemrég újitottam konfigot és Vista32 került fel oprendszernek. Az alaplap Gigabyte M57SLI, Nforce 570SLI chipsetes. 6 SATA2 konnektora van, amikre egy 160 GB-os Maxtor SATA150-es vinyó a rendszer, 1 db 400 GB-os és 1 db 500 GB Samsung SATA2-es vinyók vannak még rákötve. Mivel csak 1 PATA konnektort kinál a deszka ezen van a 2 NEC DVD-RW. Van még 1 250 GB-os és 300 GB-os WD PATA vinyóm és egy Samsung 250 GB-os. Ezek konnektor hiányában egy Silicon Image 0680 chipes ATA133 Medley RAID kártyára vannak téve. Samsung 250 Master, WD 300 GB slave 1 csatornán, WD 250-es meg master a másikon. A tápom egy LC Power 550 W-os táp.

    Na most olyat produkál a Vista hogy pár percenként ki-be kapcsolgatja a PATA vinyókat.Lekapcsolja menet közben, aztán 1-2 perc múlva ismét felpörgeti valamelyiket. Marhára idegesitő és gondolom nem is tesz jót a vinyóknak se. Főleg akkor kellemetlen ha épp arról a vinyóról nyitottam meg vmi (Mp3, film)akkor több másodpercre lefagy az egész kóceráj, mire felpörög a vinyó és megy tovább.

    Korábban, régebbi Nforce3 chipsetes ASUS alaplappal is használtam Vistát és a HDSentinel program nagyon jól ment rajta, látta az összes vinyómat, és helyesen jelezte ki a vinyók SMART, hőmérséklet adatait. Mióta ez az új alaplap van, az összes vinyót ismeretlennek jelöli és nem hajlandó semmit látni holott a SMART be van az alaplap BIOS-ában is kapcsolva.

    Kérdés: 1. a tápom gyenge? 2. A Vistában van vmi félreállitva és azért cseszegeti a vinyókat? 3. a HDsentinel a ludas?

    Tippeket és válaszokat várom.

    Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

Új hozzászólás Aktív témák