Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • domedee

    senior tag

    válasz hdsentinel #1743 üzenetére

    Hellóka!

    Az mitől lehet, hogy van a gépemben két vinyó (2x Samsung HD080HJ, sataII, 80GB, 8MB) és mostanában azt csinálta (pár alkalom), hogy ledobja a gép őket (egyszerre), majd utána rögtön felismeri, majd megint le, ...). Win:''Nem sikerült a késleltetett írás a ....'' üzit dob. Utána meg már meg sem jelent a Sajátgépben. Egyszerre lettek véve, az elején tükrözött RAID-ként, majd utána csak sima vinyóként. Amit észrevettem (lehet, hogy csak véletlen) felraktam a hdsentinel-t, akkor meg minden indításnál ezzel kezdte. Kivettem az automatikus indítást a progiból, így nem csinálta. (meg megmozgattam minden kábelt, bár a ennek nem lenne szabadna hatással lenni a dologra, mert előtte a gép nem volt mozgatva)

    Most, viszont, hogy másolgattam róla, azt vettem észre, hogy mindkét vinyón a SMART ezt adja:
    ID Attribútum leírása Küszöb Érték Legrosszabb Adat Állapot
    C3 Hardware ECC Recovered 0 100 100 555496 Rendben: Mindig rendben

    C3 Hardware ECC Recovered 0 100 100 769227 Rendben: Mindig rendben

    Na viszont ezek az értékeke a két vinyó esetén, ha jól rémlik, csak 3-4 számjegyű értékek voltak.

    Gondolom a fentiek nem jelentenek semmi jót... :(( De mi a ludas? A két vinyó ennyire pontosan egyszerre adja meg magát? Vagy az alaplap a ludas, de akkor mi van a harmadik sata vinyóval? Vagy a progi (hdsentinel) is belejátszik?

    ''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

Új hozzászólás Aktív témák