Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adi mester

    tag

    Sziasztok!
    Lenne egy kis problémám, egy tápegységgel kapcsolatban. Azaz nem is probléma, hanem véleményt szeretnék kikérni tőletek, mielőtt megölök egy tápot. Sajnos ilyen fórumtémát nem találtam, ezért ide írnék le pár sort, amit konkrétan ctrl + c és v megoldással mentek át egyik topikból, ahol már érdeklődtem. Íme a lényeg:

    "
    Sziasztok!
    Lenne két esti, fárasztós kérdésem, tápegységgel kapcsolatban. Rövid sztory:

    Hozzám került egy tápegység, aminek a lábkiosztása nem éppen szabvány ATX, hanem XK480. Perpilllanat ott tartok, hogy 24 pinből, kb. 22 a helyén van, viszont kicsit itt elakadtam. Azaz nem akadtam el, csak megerősítést várok tőletek. Az első és lényeges kérdésem az lenne, hogy:

    Egy szabványos ATX tápegység egyik pinjén -4.6V-ot mértünk multiméterrel. Ez azon a tápegységen egy fehér szinű kábel - /Konkrétan fogalmam sincs, hogy egy kábelen hogy mérhetek minusz értéket akkor, hogy ha a multiméter másik tüskéje éppen egy -12V-os (fekete) ágra van kötve. / -de ezt a kábelt már a másik tápon nem találtam meg. Mennyire lehet probléma, hogy ha a -4.6V os kábel helyére egy -12 V-os fekete kábelt kötök be? Elvileg nem baj, gyakorlatilag kétszer is megkérdezem, mielőtt megalkotom....

    A másik pedig, hogy hiányzik nekem innen egy +5V-os ág is. Hogy ha áthidalom egy másik +5V-os, már bekötött Pinről a feszültséget, akkor az életképes, igaz? Áthidalás alatt azt értem, hogy a két pin között lesz egy átkötő kábel. Az egyikbe be lesz direkt vezetve a +5V és kijön egy szál, ami a másik pinbe csatlakozna. Ott már nem lesz direktbe kötött +5V csak az áthidaló szál.

    Minden értelmes gondolatot meghallgatok, 1KW azért nagyot pukkan, ezt nem szeretném végignézni. Ha megtörténne, akkor azon szakadni fogok... :DDDDD "

    Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D

Új hozzászólás Aktív témák