Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz Petzval #15585 üzenetére

    Biztos vagy ebben? Teszem azt, mondjuk a +12V ágon az ATX szabványban megadott 120mV(pp) értéknél jóval nagyobb a szuperponált zaj, nagy frekvencián, amit multiméterrel sosem mérsz ki. Szerinted a PVM vezérlő IC, amit szabványos bemenő feszültségre terveztek (max. 120mV zaj, zajszűrés, hidegítés ennek megfelelő, stb.), mit szól ehhez?
    Nagyon jó példa a tervezettől eltérő bemenő feszültségre, és helytelen nézőpontod leleplezésére a Delta tápokban alkalmazott PFC vezérlő megbolondulása négyszögjel esetén. A PFC működése ugyanazon az alapokon nyugszik (nagyobb feszültség mellett, és egy fázisra korlátozva), mint a CPU VRM-é. Szinusz bemenő hullámformára tervezték, meg is bolondul a négyszögjeltől. Miért ne bolondulhatna meg egy szabványon kívüli mértékű zajt tartalmazó +12V-tól az alaplapi VRM?

    Másrészt mi a helyzet, ha az alaplapon levő szenzort "bolondította meg" a korábbi, nem kellőképp szűrt tápfesz?

    Leírtad megint az okosságaid, amit esetleg más készpénznek vesz, és amellett helytelenek, vagy a logikus érvelést nélkülöző, légből kapott kijelentések. Legközelebb csak olyanokat jelents ki, ami a szakterületed, vagy 100%-ban biztos vagy benne.

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák