Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szellem.

    Topikgazda

    válasz ƵøŁĭ #49284 üzenetére

    Mutass nekem olyan terméket, amely tele van pakolva sok kiegészítő modullal és bugmentesen működik?
    Szerintem nem nagyon tudsz! Ha meg a komplexitásról beszélünk, vannak modulok amelyeknek van konkrét értéke és vannak amelyeknek meg nem sok! Pl. a webvédelmi modul amely böngésző beépülőként működik.
    Annak idején a Kasperskynek nem volt ilyenje, még is megfogta azonnal a böngészőn keresztül letöltődő kártevőket.
    De, itt nem a Kaspersky a lényeg. Sorolhatnám tovább, de gondolom értesz!
    Azt kell megnézni, hogy egy termék esetén minek van valós értelme, és valós haszna. A többi csak parasztvakítás és fölösleges sallang!
    Annyit megjegyeznék, hogy amit leírtam azt nem a Kasperskyvel való negatív tapasztalataimra alapozom. Példaként hoztam fel!
    Abban igazad van, hogy a megfelelő programmegírás nagyon fontos! Ez az alapja mindennek. Azonban minél bonyolultabb valami, és minél mélyebben beeszi magát az operációs rendszerbe, annál nagyobb a problémák kialakulásának esélye!
    Sajnos, hiába hivatkozol a megfelelő programírásra, sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ez nem nagyon sikerül a gyártóknak.

    Egy korábbi hsz.-edben pont Te írtál arról, hogy sok a felesleges marketing és sok a felesleges modul amelyeknek nincs értelme. Ha gondolod szívesen megkeresem a hsz.-ed. Anno ebben teljesen egyetértettünk és ezt a véleményem most is fent tartom. Remélem Te is. :)

    Az új irány véleményem szerint az operációs rendszer és ez által a felhasználói adatok védelme kell, hogy legyen! Az utóbbi évek fertőzési hullámai pontosan azt a trendet mutatják, hogy már nem csak a szimpla károkozás a cél! Míg 10 éve a trojan downloaderek voltak a fő vírus források, meg a backdoorok, addig ezek köre szépen bővült. Pont a Kaspersky írt erről annak idején. Azóta megváltozott a világ.

    Az új Windows 10 fall Creators Updatben pont az a becsülendő (még ha késői is a belépése) a fájlok és mappák védelme, plusz a biztonsági rések kiaknázása elleni védelme. Azért üdvözlőm, mert ez nagy előrelépés az MS részéről. Meglátjuk, hogy ez a gyakorlatban mennyire lesz hasznos, de azt gondolom ezzel le vannak maradva! Egy év vagy fél év múlva már más kártevőtípusokra kell felkészülni. De, ez minden gyártóra igaz lesz. Abban egyetértek veled, hogy meg kell változtatni a védelmi struktúrákat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák