Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    No, fejlemények vannak :)

    A 8GB-s pendriveomra megcsináltam a 10.6 retail telepítőkészletet .img-ből TransMAC-el, iBoot CDről boot, pendriveról indítanám a telepítőt, szürke Apple képernyő bejön, tölt, lefagy.

    Egyből kipróbáltam a "GraphicsEnabler=No" kapcsolót, telepítő elindul, minden megy rendesen, a 10.6 alaprendszer fel is települt a 250es vinyóra.

    A rendszer ezentúl csak a "GraphicsEnabler=No" kapcsolóval indul, gondolom a HD4770 nem tetszik neki.

    A köv. lépés volt a 10.8.6 update telepítése, nem rebootolok, hanem indítom a MultiBeastet, nem a legfelső opciót választom, hanem a userdsdt-t, mivel még Win alól az AIDA64-ből kiexportáltam a DSDT-t (próbáltam nézni a DSDT patchert, de ott mit kell csinálni...az opennel megnyitottam az aml fájlomat, és a patchnél szintén vagy egy open...ott mit kéne megnyitni.. úh hagytam..), DSDT.aml-ként kiteszem a desktopra, zsír.

    Amiket javasoltatok kexteket bepipiálom a fastruktúrában, bepipáltam még a Radeon 48x kext 10.6.8 pachet is (hátha megeszi a HD4770et), meg még egy-két minimális dolgot, hogy mit már nem tudom pontosan, install, reboot HDDről, kernel panic...-x-el sem indul.

    iBoottal CDről boot, "GraphicsEnabler=No -x"-el elindul, törlöm a kexteket a /Extrasból, majd újra userDSDT módban indítom a MultiBeastet (asztalon még mindig ott a DSDT.aml fájlom), most kipipálom a 32 és 64 bites GraphicsEnabler=No paramétereket (hogy ne kelljen mindig beírogatni), és csak az alap dolgokat pipálom be amiket írtatok + még a kext cache törlést. Reboot, bejön az oprendszer, de most nincs billentyűzet. A rendszert MacPro1,3-ként azonosítja, ez automata dolog, amit a MultiBeast csinál.

    A System/Extensionből nem mertem törölni kextet.

    Szóval hogyan tovább vajon? A hangkártya és LAN kexteket még meg sem próbáltam, az IDE vezértlő sem megy (CD meghajtót nem látja, de azt eddig sem látta soha, az OSX alá a 10.6.8 patchet meg a használt progikat a pendriveról vettem át, úh a penen már nincs rajta az oprendszer installhoz szükséges adat).

    Szóval kéne, hogy menjen a PS/2 bill, a HD4770 (1920x1200@60Hzen), az IDE vezérlő, az integrált LAN és hang, mindez saját DSDT-vel, ha már meg lehet csinálni.

    Remélem még meg lehet hegeszteni vhogy és nem kell reinstall, mert iBootról mindig elindul a rendszer "GraphicsEnabler=No -x" kapcsolókkal úgy, hogy billentyűzet is van.

    THX előre is!

Új hozzászólás Aktív témák