Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Raynes

    tag

    válasz jenei1994 #44236 üzenetére

    Szerintem tetszeni fog a Kubuntu KDE-s asztali környezete, ha Windowsról jössz, sokkal Windows-szerűbb. Az ubuntus Unity a Macre hajaz, de a szemlélete teljesen más, ezért Windows után pláne nagyon tarkón lövés.

    A KDE azért is jobb, mert egy csomó jó beépített programmal jön, amik a legjobbak a műfajukban, és a KDE nem eszik több erőforrást, mint a Unity, cserébe szebb is. Nyilván, 4 giga RAM-nál meg dedikált videókarcsinál az alap, hogy a Compiz-effekteket is bekapcsold rajta, aerós elmosott átlátszóság, tekergő ablakok, ablakméretezős/nyitós effektek, árnyékok és minden földi jók. Van egy rakat téma/skin is hozzá a Rendszerbeállítások, Megjelenésnél (bár a nevében nem vagyok biztos, de valami hasonló). Anno én a United tálcatémát, és a Cupertino Glass ablaktémát használtam, de van közöttük sok más jó is.

    Csakis azért mertem ajánlani másik disztrót, mert a 64 bit miatt úgyis újra kell telepítened. Ha a Kubuntu valami drivergond miatt nem indulna (bár kötve hiszen, ha az Ubuntu fut, akkor a Kubuntu is menni fog), akkor a Linux Mint KDE is ugyanazt nyújtja.

Új hozzászólás Aktív témák