Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    Sziasztok!

    Nemrég léptem a Linuxos útra és eddig nagyon tetszik. Tegnap éjszaka felraktam egy Debian-t a HTPC-mre, és arra MPD zeneszervert, majd egy WebUI-t hozzá. Nem teljesen sikerült még működésre bírni, de ezután Synaptics-ból felraktam az XBMC-t és csak a 11.0-ás verzió a stabil, a 12, 13 Debian szerint még fejlesztési fáziban, Kodi 14.0-ról meg még ne is álmodjak ( :D ). egyelőre kipróbálásra jó a 11-es is, csak annyi a gondom, hogy max. 1024x768-ban tudom jelenleg használni. Egy Intel Core i3 4330-as proci van a gépben és gondolom külön fel lehet rakni a hozzá való Linux drivereket. Rákerestem, csak a talált oldal kicsit összezavart, hogy most akkor Debian alá melyik lenne jó?

    Más: Debian-ból egy 64 bites netes installert raktam penre és ebből sikerült felrakni, de ismerősöm szerint sok minden felesleges dolgot felrakott. Debian-ból milyen verzió az, ami csak a lényeget tartalmazza? A HTPC-re akár jó nekem grafikus felület nélkül is, kezdek megbarátkozni a Putty-on keresztüli parancsos megoldásokkal, no meg ezt a gépet kifejezetten film és zenelejátszásra építettem, amin most próbálgatom a különböző OS-eket, hogy melyik tetszik, de a kevesebb több, így szeretném, ha csak minimál folyamatok futnának a háttérben, csak amik minden képen szükségesek egy hálózatról történő lejátszáshoz.

    Ez a minimál Debian pl. jó lenne a másik gépemre is, amit asztali gépnek és fájlszervernek, letöltő gépnek építettem a HTPC mellé. Terv szerint Open Media Vault menne a Debian-ra és akkor az asztali környezet mellett meglennének a kívánt NAS funkciók is.

    Előre is köszönöm a tanácsokat! :R

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák