Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • N0zer0

    senior tag

    válasz #81562624 #32026 üzenetére

    Én is a Crunchbang-disztrót ajánlom. Ha az nem jön be az Openbox puritánsága miatt, akkor Lubuntu, de annak az LXDE-felülete is Openbox alapú, csak kicsit tovább windowsosítottak rajta.

    Mondjuk azon a Celeron M-es gépen sok jóra ne számíts, de egy ilyen Linux azért elfutkos rajta úgy, mint egy új telepítésű XP, vagy még kicsit jobban is.

    Esetleg, ha tudsz még bele egy kis RAM-ot szerezni, az sokat dobhat rajta, akkor akár KDE-s disztrót is meg lehetne próbálni rajta, de ahhoz alap hangon 1,5-2GB memória nem árt, az alatt tarkón lövés lehet, mert alap járaton megeszik közvetlenül a boot után 500-600MB-tot, és használat közben simán felhízik 1GB fölé, és akkor még nem is indítottál rajta sok programot. Cserébe viszont a KDE sokkal szebb, mint az XP, Vista, Win 7, Win 8.x, Win 10 felülete.

    Bár az Openbox is elég pofásra megcsinálható (lásd a kolléga #32027-es hozzászólásából a screenshotot), tálcával, Start Menüvel, átlátszó, árnyékot vető ablakokkal (igaz a csicsához kell a Compton-kompozitkezelő), és még úgy sem fog 100-120MB-nál többet lefoglalni a memóriából. Igaz én arra a Mobile Celeronra Archot tennék, megint csak Openboxszal, de mivel mondtad, hogy nem vagy nagy linuxos, ezért nem javaslom, hogy azzal szenvedj.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák