Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mzx

    senior tag

    válasz Fritz Teufel #24622 üzenetére

    Nagyon szépen köszi! :)
    Egyelőre ott tartok, h tanulmányozom a manual-t. A silence opciója lesz a SoX-nak. Szótárazgatom, nem értem teljesen, csak alapfokon beszélem az angolt.

    Arra próbálok rájönni ebből a fél oldalnyi "silence" leírásból, hogyan tudom az összes, minimum fél másodperces szünetet kivágni az adott audio file teljess hosszából, készítve ezáltal egy új audio file-t.

    Az se világos számomra, h kizárólag wav file-t szerkeszt-e, vagy mást is, bár ír mp3 példákat is a doksi, de a play parancs pl kiabált mp3 miatt, h nem tetszik neki...

    Lehet használni a sox parancson kívül / helyett a rec (felvétel) és a play (lejátssza parancssorból az adott audio file-t) parancsokat. Utóbbival tesztelem épp a silence-t, egyelőre ne mértem a kapcsolóit. Kétszer három van:
    above-periods [duration threshold[d|%]
    [below-periods duration threshold[d|%]]

    Ír egy példát rá (itt a rec helyett ha sox lenne, akkor készítene egy másik file-t ilyen módon, ha meg play lenne, akkor meglejátszaná a megadottak szerint, tehát most tekintsünk el attól, h rec-cel, vagy mással kezdődik-e) :
    rec parameters filename other-effects silence 1 5 2%
    Itt a paraméterek: egyes, ötös, valamint kettő százalék. Ezeket nem értem... Csak azt h az első "valami" above-periiods, a második az ehhez tartozó duration (időtartam), a harmadik meg valami treshold (küszöb?)

    _______________________

    #24633 CPT.Pirk:

    Köszi a választ.
    Amúgy van másik pendrive-om is, csak, gondoltam, a régit is használnám.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák