Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz Lauda #3559 üzenetére

    Nem egeszen ertem a kerdest. Ha nem fundamenta, akkor az van amit alairsz. Ha tam.hitel, akkor ott van egy allampapirhozamoktol fuggo maximum (ha jol tudom, hogy ez is ugy van, mint a korabbi tamogatas).
    A fundamenta barmely kondicioja fix (az athidalo es azonnali athidalo kivetelevel eleve fix az egesz konstrukcio, ezt a ket athidalot meg - jelenleg - ugy aruljak, hogy alairaskor megallapitott kondiciokkal fix).

    Olyat senki nem fog mondani, hogy csak attol hogy ft-hitel, attol mar nem tud ennyit vagy annyit valtozni a havi torleszto (ugy altalaban... de olyan viszont van, hgoy fix havidijra szerzodsz - ami vagy dragabb kondicio vagy azert spec esetben valtozhat -, ellenben a futamido nem fix; korabban eleg sok autohitel volt igy).
    Konkretan egy adott forinthitelnel se mindegy, hogy hany evre vetted fel, aki 5 evre annak csak minimalisan valtozik a havidija egy drasztikusabb kamatemelesre is mert alig van a torlesztoben kamatresz, mig aki ugyanazt 35 evre, egy kisebb kamatemelestol is nagyobb valtozast tapasztal, akar forintalisan is, hiszen nem fogyott a tokeje a masodik ev kezdetere.

    Az altalaban nem jo otlet, hogy meglevo fundat nem hasznalsz fel lakasvasarlasra vagy a hitelenek elotorlesztesere. Sot, negativ realkamaton konkretan azt a penzt is megtartanam es kamatoztatnam elotorl. helyett, ami mar a felveheto 3.9+1 hitelt csokkentene (persze spec eseteket kiveve, mint eladas vagy nem tul regi szerzodes tokejet onero felmutatasara hasznalni). Aztan te tudod.

Új hozzászólás Aktív témák