Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz Ace Ventura #3550 üzenetére

    Felteve, hogy minden mas rendben van (fedezet, jovedelem, jovedelemmel rendelkezo adostars), felveheted a Fundatol a szerzodes szerinti 3.22M-t most, mint azonnali athidalo hitel, DE dragan. Dragabb, mint a tamogatott hitel. Arra nem vagy jogosult? Alltam hitel kombit neznek a helyedben inkabb, azzal jobban jossz ki. Ha nagyon nem a legjobb a kombi, akkor maximalis futamidore az alltam hitel (hiaba csak 5 evig tamogatott), es mellette az ltp-t fizetni, meg vszinu igy is az AAK alatt lenne a havi teher, es az LTP megtakaritas lejartakor siman kivaltanad 3.9+1-es hitelre a bankit.
    De ehhez az kene, hogy a 3M teher raferjen az ingatlanra, es a hitelintezetek (bank vagy funda) szerint is hitelezheto legyel. Valamint persze tudni kell fizetni a reszleteket... Mivel eleg boven van meg, ezen me'g lehet kicsit optimalizalni (LTP-t hosszabbitva ugy szamolni ki, hogy kb. az alltam lejarta kornyeken legyen kivaltva az ltp-vel, akkor kisebb havi teherrel is kijon).

    Bocs, Dark Archon, de a te eseted mas, mert te mar a sima athidalot kerhetned ha jol ertem, es a 2M az a megtakaritason feluli, de a betetre is - ami reszben jovobeli! - amig a megtak. le nem jar, fizetni kell a hitelkamatot, mert addig nem kaphatod meg, csak ha az alltam reszrol lemondasz, azt meg miert tenned.
    Kulon zavart me'g az "enyeszete" megjegyzesed, mert ugye akkor termeszetes, hogy a penz hasznalatanak ara van, amikor Te teszed be a bankba es kamatot varsz el, de amikor hitelt kersz, akkor ezt a kamatot valahogy egybol nem tartod jogosnak?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák