Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz _BM_ #3327 üzenetére

    Ha elindul a világban egy hatalmas tőkeáttétes korszak, ott kevés olyan felügyelet és állam van, aki képes tisztán látni a buborék jeleit. Ha nem így lett volna, akkor válság sem alakult volna ki. Annyira egyirányú és sokszereplős lett a játék a világban, hogy összeomlott.

    "Az állam szavatol, a fogyasztó pedig megbízik az államban"

    Nincs az az állam, amelyik tisztán látta volna mindezt. Hisz a buborék az attól buborék, hogy mánia, elveszíti mindenki a józan ítélőképességét, pontosabban nem is tudja megítélni. Ha meg képes lett volna látni, akkor nincs mánia, nem lett volna mit észrevenni, és nem is omlott volna össze.

    Állam jól járt, mert nem kellett kamattámogatásra költeni a költségvetésből. Sőt, ő maga is élvezte a tőkeáttét minden előnyét, ő maga is ugyanúgy spekulált (hisz ugye mánia) (és most nem az önkormányzatok chf kötvényeire gondolok).

    Ilyen az emberi természet, ilyen a pszichológia,

    Nehéz egy trenddel szembe menni, hisz nem tudod miből maradsz ki, és nem tudod, hogy jó fázisban szállsz e ki. Vajon nincs e túl korán? Ritka az olyan ember, főleg magas döntéshozó pozícióban, aki képes ilyen szinten átlátni a dolgokat és meghozni a döntést. Legyen szó bármiről, élelmiszeripari eljárások, orvostudomány, hitelezés.

Új hozzászólás Aktív témák