Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cabii

    tag

    válasz minu #3795 üzenetére

    Szia,

    az a5-re tördelt pdf-eket minden gond nélkül lehet olvasni, az a4-eseket már kevésbé- a pdf-nek is több formája lehet. Van, amikor a rendes szöveg van benne, az a jobb megoldás, és van, amikor bescennelt, lefényképezett oldalakat tesznek bele, ocr /karakterfelismerés nélkül/ ez a kellemetlenebb állapot. Aztán a normál szöveges pdf-ben is van olyan, amikor védett a szöveg, és van amikor nem.
    Nézzük a legrosszabb esetet, amikor lefényképezett oldalak vannak. ilyenkor kell egy ocr program, /omnipage, recognita, abby finereader, de végső esetben a M$ office is képes felismerni a szövegeket, kisebb nagyobb sikerrel. Ennek eredményeként kapsz egy szerkeszthető szöveget, amit már tudsz módosítani, szerkesztgetni, ahogy akarod, a végén pedig elmenteni olyan formába, amiben a legjobb Neked /vagy a kindle nek/
    Másik eset, amikor védett a pdf. az ciki, akkor hasonlóan az elöbbiekhez, ocr segítségével kell kinyerni a szöveget.
    Ha nem védett a pdf, akkor egyszerűen elmentheted a tartalmát wordbe, html-be, rtf-be, akármibe, ami szintén könnyen módosítható, konvertálható.
    Tehát nem egy nagy kunszt, sima szövegekkel dolgozni. ha szakkönyvről van szó, sok képpel, akkor még mindig dönthetsz úgy, hogy nem foglalkozol vele, és belenagyítasz a könyvbe, ekkor pont ugyanazt fogod kapni, mint a pdf-ben van, csak a lapozás lesz kényelmetlen, vagy valamilyen módon megkísérled a konverziót. Én épp tegnap fejeztem be egy szakkönyv kindle-sítését, képekkel, linkekkel, webves hivatkozásokkal, szerintem egész jó lett, és a nagy méret cca150-200 oldal körül volt az eredeti, egész hamar végeztem. Persze az is kérdés, hogy mennyire szeretnél "jó" munkát végezni. Csak arra kell, hogy egyszer elolvasd, vagy dolgozni akarsz a kész könyvvel, forgatni, keresni benne, miegymás. Az utóbbi esetben nyilván érdemes több munkát belefektetni, de ekkor sem kerül pár óránál többe szerintem.
    Mégegyszer, a sima nem védett szövegek kindle-sítése /huhhh egy magyaros meg ne lássa ;) / pedig csak pár perc.
    Remélem, sikerült segíteni.
    üdv Cabi

    Linux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside

Új hozzászólás Aktív témák