Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jolti

    senior tag

    Nagyon nehéz dolog a kéklámpával való közlekedés. ( 13 évig tűzoltó autót vezettem, most 5 éve mentő autót vezetek). Ráadásul az csak a dolog egyik fele. A másik fele a helyszínen. Aztán megint úton a kórházba.
    Mikor kiérkezel nem tudod mire számíthatsz, csak nagyjából az alapján, amit telefonon elmondtak az irányító csoportnak. Vagy jól, vagy kevésbé jól. Sokszor direkt félre vezetve. ( Lásd vaklármák.) Iszonyatosan jó reflexeket, mentális felkészültséget és előrelátást követel. Sokszor menetközben azon töprengsz, hogy vajon életben lesz az illető amikor kiérsz, vagy reanimálni kell. Ha igen, nehogy kint maradjon valami a kocsiban. Sokszor megbeszéljük, hogy mire számítsunk, te viszed a táskát, meg a defit, én viszem az oxigén palackot, meg a váladékleszívót, stb....
    Vagy lesz e ott egy betépett drogos, vagy részeg, aki meg akar szurkálni majd, vagy letépni a fejed, mert ő ShonGuku.
    Aztán ott van az is, hogy szinte mindenki kénytelen másod, illetve harmad állást elvállalni, mert az 130-140 ezer forint, amit mindezért képesek' fizetni nem elég ahhoz, hogy eltartsd a családodat.
    De nem sajnáltatom magunkat ezt vállaltuk. Sokunknak ez az életünk. Csak azért írtam le, hogy kicsit belelássatok.
    Amúgy én is sajnálom mind a kettőt, a lányt is és Bajtársat is. Mondjuk ettől függetlenül lehetett volna kicsit körültekintőbb a lány. Saját magát magát is megkímélte volna, meg a mentőst is egy élet gyötrelmétől. Plusz egy család is retteghet, hogy lesz a családfőnek még munkája, vagy nem.
    Gondolom amúgy a sofőr is látta, hogy mindenki áll a zebránál és azért mert menni, nyilván nem hajt rá, ha ott jönnek, mennek az emberek. Nem számított rá, hogy a lány nem fog megállni. Biztosan ezerszer lejátszotta a fejében, újra és újra a dolgot.
    A szirénára vissza térve, már én is kapcsoltam ki, Persze nem huzamosabb időre. Pl. mikor a babakocsi mellett a fülére tapasztott kézzel, megrettenve állt a kislány...
    Sőt itt vidéken pl lovaskocsi mellett elhaladva is ki szoktuk kapcsolni, nehogy a sziréna hangjától megrettent lovak megvaduljanak és balesetet, vagy még nagyobb galibát csináljanak.
    Nehéz dolog ez.
    Remélem, és kívánom, hogy minden érintett fél minél előbb megnyugvásra találjon!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák