Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • geotigris9

    tag

    válasz TomMusic #81349 üzenetére

    Ha nagyon gazdaságos /környezet tudatos/ akarsz lenni lánc olajozásnál ne használj spray-t lánc kenésre. (Sok anyag megy rá és mellé akaratlanul is.) És nem számít ha 1 -2 perccel több idő olajozni. Érdemes úgy olajozni minden láncszem forgáspontra csak egy csepp olajat kapjon, még végig nem érsz az egész láncon. (Természetesen előzőleg megtisztított láncra és fogas sorra értendő.) Ha így teszel nem lesz fölösleges olaj a láncon a lánc oldala sem fog tocsogni az olajban lényegében olaj mentes lesz. (Itt is igaz, hogy ami kevesebb néha több.) A lényeg csak, hogy a forgáspontoknak és kontakt felületeknek kel csak olajosnak lenniük. Minden máshol fellelhető olaj csak a koszt vonzza a kosz meg rontja a váltás hatékonyságát és elősegíti az alkatrészek mi előbbi gyorsabb kopását.
    A koszos lánc fogsorok amiken így már szépen megtapadtak por szemcsék, miniatűr kavicsok, úgy viselkednek mint a smirgli erősen koptatják az alkatrészeket.
    Főleg ha esőben mész utána látható jól a szerkezeten a felvert kis szemcsék eső után kötelező a tisztítása kenése ezen alkatrészeknek.
    A mondandóm elejére vissza kanyarodva a váltó forgáspontjai is kapjanak kenést és a fölösleget mindig le kell törölni.

    (#81364) Hasaggymeg Komoly, tényleg senki nem ruházott be ilyen cuccba (elektromos fűthető talpbetét) itt a fórumon ? :N

    Mondjuk olyan sz@rt nem árulhatnak "L" betűs üzletbe, de érdekelt volna egy személyes tapasztalat róla.

    [ Szerkesztve ]

    ((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

Új hozzászólás Aktív témák