Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz parandroid #257483 üzenetére

    Sziasztok!

    Köszönöm a választ mindnyájatoknak! :R Követtem a topic-ot, klassz beszélgetés bontakozott ki a kérdésem kapcsán, bár azt sajnálom, hogy "Trekking, MTB, vagy Gravel", "sárvédővel, vagy anélkül" témákban úgy egymásnak ugrottatok! :(

    Minden info hasznos volt, végül a Te jelen tanácsod, valamint [#257479 itouchfan] és [#257481 arcitec] tanácsai mentén indultam tovább.

    Megfogadtam tehát a tanácsokat, elvetettem a fél milliós bringa ötletét, megvártam az "őszi és tavaszi" akciókat, és nagyjából ~200.000 forintban határoztam meg a célra szánt összeget, ráadásul árgus szemekkel böngésztem a használt kerékpárok piacát is.

    Nem csak trekking, hanem cross, MTB, fitness és gravel kategóriákban is keresgélek, mert ugyan azzal értek egyet, aki szerint a sárvédő fontos... (Szerintem is az; felverődő kövek ellen is, nem csak esőben.)

    De közben láttam, hogy remek gyors záras, és utólag felszerelhető, gravel, MTB és cross bringákhoz használható sárvédő megoldások is elérhetőek (és nyeregcsőre applikálható csomagtartó is van) . Ezért aztán - úgy gondolom - nem probléma, ha ezek nélkül értékesített bicajt vásárol az ember.

    Egyébként sok szempontból csalódás volt ez az egész keresgélés.

    Az ismert kerékpáros áruházak kínálata, és a használt bringás hirdetések alapján azt hinném, hogy manapság Magyarországon 160 cm felett nincsen élet. :U

    XS, S és M bringák tömkelege mindenhol...

    Az őszi és "Black Friday" akciók elmaradtak. Az itt a topic-ban is gyakran szereplő webáruházak max. ~5.000-10.000 forintos kedvezményeket adtak a sok százezres bringákra. Még a 2019-21-es beragadt modellekre sem járt semmi extra kedvezmény.

    A Decathlon bringák ára egy fillérrel sem lett kevesebb.

    Volt olyan bringa, ami tetszett, de 1 évet kellett volna várni a beszerzésére.

    A használtak között pedig belefutottam, hogy a nagy méretűnek hirdetettről kiderült, hogy a térdemig nem ér fel, olyan kicsi.

    Találtam egy alaposan módosított Cube-ot is a közelben, amire vigyázott a gazdája, hardverek szempontjából is nagyon korrekt volt a bicaj, viszont majdnem 20 éves bringa volt, és alku nélkül 200.000-et kért a gazdája érte... Ezt sokalltam.

    Egy másik hirdetésben olcsón (végül már 70 ezerért adta) hirdetett valaki egy minőségi trekking bringát (betegsége miatt adta el), meg is vettem volna, de végül kiderült, hogy az sem XL, hanem L méret volt. Sajnos kicsi volt, bármennyire is tetszett.

    Az első komoly akció, amit láttam, hogy tegnapelőttig az ALZA kínálatában a carbon vázas SAVA bringák mindegyike féláron volt megvásárolható.

    Gondolom a [SAVA Grus 2.0 Gravel] megérte 241.000-ért, és a [SAVA Fjoll 2.0 monti] is 201.000-ért, ugye? (Bár most már mindegy, mert ismét teljes áron adják őket...)

    Bárhogy is... Most azért az aktuális kínálatban keresgélve találtam pár elérhető új bringát és használtat is. Hamarosan meg is osztom őket, kikérve a véleményeteket. ;)
    Viszont előtte még egy kérdés nyitott maradt: láttam, sokan írtátok, hogy a "3x váltás elavult", "a gyártóknak már nem is szabadna ilyennel szerelni mai bringákat", stb...

    Találtam klasszikus trekking bringát is a hirdetések között már 1x12-es, és 2x10-11-es váltószettekkel is.

    Soha az életben nem volt váltóval szerelt bringám még...

    El tudnátok magyarázni, kérlek, érthetően, lényegre törően, hogy mi a probléma a 3x(7-9) váltórendszerekkel? :F

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák