Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Friczy

    senior tag

    Nagyon amatőr kérdés következik, ebben a témában egyáltalán nem vagyok hozzáértő:
    Van nekem egy rekumbensem (fekvőbicikli), ez az egyetlen olyan biciklim, amelyikben rugózás van, ezért ehhez a témához nem nagyon értek:

    A gyári rugója (hátsó rugóstag) szép és jó levegős holmi, egyetlen hibája van, hogy nincs rajta lockout, pedig azért az nem haszontalan. A szemtáv 168. Évekkel ezelőtt vettem egy Manitou Radium rugóstagot ( [link] ), pár év használat után (karbantartva nem igazán volt) merevvé vált. Visszatettem az eredetit, ami azóta is köszöni, jól van, de továbbra is szeretnék lockoutot. Amit viszont olvastam valahol ezekről a rugóstagokról, az az, hogy nem szeretik a függőlegestől eltérő beépítést, mert elfolyik belőlük az olaj. Sajnos a rekun a váz kialakítása olyan, hogy a rugóstag nagyjából vízszinteshez közeli helyzetben van.

    A kérdéseim:
    - valóban nem jó helyzet a rugóstagnak a vízszintes beépítés? (ha igen, akkor gondolom az enyémben lévő rugóstag kifejezetten olyan, hogy ezt mégis bírja, mert gyárilag ezzel van szerelve)

    - Vajon a Manitou rugóstagot meg lehet-e valahol javíttatni, illetve érdemes-e? (budapesti szerviz helyek érdekelnek, ahol ilyennel foglaloznak)

    - tud-e valaki ajánlani levegős rugóstagot, lockout lehetőséggel, ami bírja a vízszintes beépítést - ha ez számít egyáltalán - és nem aranyárban van?

Új hozzászólás Aktív témák