Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz Veron #31040 üzenetére

    Az átlagot jóval meghaladó IT-s fizetések sokakat jövedelmi csapdába ejtenek, hiszen azt látják, hogy jobban keresnek az átlagembernél. Néhányan azért meghagyják a vállalkozás indításának elméleti lehetőségét, de persze csak akkor, ha a siker feltételei garantáltak. Csakhogy egy vállalkozás ritkán ilyen, úgyhogy ezekből jellemzően soha, semmi nem lesz. :N

    Ha nincs pénzed, első lépésként honnan szerezhetsz a legkönnyebben? Saját magadtól. Például add el a lakásod! A befektetős topicban ezt írtam egy rövid távú lakáskiadás iránt érdeklődőnek is. Érdemes lehet bevonni potenciális üzlettársakat is gyakorlott és tőkeerős vállalkozók személyében (hiszen mivel ők már elérték a sikert, könnyebben megismétlik), ám minden cégvezető rendszeresen belefut olyan alkalmazottakba, akiknek nem működő elképzeléseik vannak. Például:

    1. A sikeres vállalkozó amolyan önzetlen kívánságautomata, akinek elég elmondani, mit szeretnénk és alig várja, hogy teljesítse ezeket az óhajokat.

    2. Az ötletelő alkalmazott nem akar kockáztatni semmit, de elvárja, hogy a másik megtegye. Vajon megbízhatunk-e egy olyan ember üzleti elképzeléseiben, aki annyira nem bízik a saját ötleteiben, hogy még a saját pénzét (pl. a lakását) sem teszi bele?

    Az ötletelés kevés, az értelmes és kidolgozott üzleti elképzelésekre azonban van fogadókészség, hiszen rengeteg pénz keresi a kedvező befektetés lehetőségét. A kapcsolati háló viszont éppen az általam említettek miatt épül sokkal nehezebben, hiszen a gazdasági elitnek alig van közös halmaza a társadalom többségével. De arra a kicsire támaszkodni kell és minden lehetőséget megragadva gondozni és építeni, a nagyvállalatok csúcsmenedzsereinek is ez az egyik legfontosabb tevékenysége. Nálunk a néphagyomány úgy hiszi, hogy ez is valami hungarikumnak számító NER-es összekacsintós játék, pedig nagyon nem. :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák