Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz Tapsi #30683 üzenetére

    Amúgy egy villanyszerelő (lakossági) rohadtul nem keres jól. Több is van a családban, nyomják a privát melókat, de ebből nem lesz senki milliomos.

    Lehet. De álljon itt egy példa. 2021-ben kértem ajánlatot egy nagyobbacska (cca. 80 nm alapterületű, de 3 szintes) családi házban egyrészt a kötések átvizsgálására (tömör réz kábelek voltak, de nem wago-val összekötve, hanem összecsavarva, ahogy régen csinálták), plusz a kismegszakítók cseréjére (kb. 10 db, elég régiek voltak), és a fő attrakció: 4 db légkondihoz közvetlen vezetékezés megvalósítására (ebből 2 a legfelső, 2 a középső szinten volt), falba bevésett vezetékekkel.
    400K-s árajánlatot kaptam, és mivel más is hasonlókat mondott, valamint az ürge állítása szerint 2 emberével 3 napig ezen fog melózni, reálisnak tűnt az ár (nem nagyon értek a villanyszereléshez, nem tudtam megítélni, mennyire reális). A gyakorlatban meg egyedül dolgozott az ipse (a segédje nem tudott jönni, káromkodott is rendesen hogy neki kell vésnie), nettó 2 azaz kettő napot (az egyik nap elment 6 órányi munka után, harmadnap még kb. másfél órát dolgozott). Nyilván volt költsége, olyan 70-80K körül (legyen max. 100), de akkor is durva.
    Abban igazad van, hogy ezt millió dolog miatt sem érdemes alkalmazotti fizetésekhez viszonyítani, de akkor is mellbe vágó szvsz.

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák