Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz Resike #30651 üzenetére

    "Amúgy pont most volt egy cikk hogy az ilyen "elit" szutykokba hogyan kerülnek be apuci langyos intelligenciájú kedvencei ha elég pénzt tesznek le az korrupt asztalra."

    Azért ne legyünk igazságtalanok, egyetlen iskoláról derült ki, de valószínűleg így sem egy hülyegyerekről lehet szó. Ha mégis, akkor ez a gyereknek lesz a legrosszabb, mert egy rakás, nála sokkal jobb gyerek mellett csak kudarcélménye lesz.

    Jhonny06

    "Nem az a jellemző manapság ezekben az intézményekben (és főként már akkor se volt az), hogy az értelmiségi elit gyerekei járnak oda. Abszolút legit ez a "fizetek, hogy felvegyék az idióta gyerekemet". :)"

    Szerinted azért teljesítenek ezek az elitgimik kimagaslóan minden mutatóban, mert idióta gyerekek járnak oda? Ezt azért remélem, nem hiszed el. :N

    Másrészt azt is érdemes lenne definiálni, mit értünk az "értelmiségi elit" kifejezés alatt? Mert pl. az ELTE BTK-n van egy rakás olyan ember, akik magukat oda sorolják, eközben tényszerűen bizonyos reálszakokon 20-30-cal magasabb az átlagos IQ a bölcsészekhez képest, ez pedig már megkerülhetetlenül nagy különbséget jelent két diák között egyes tárgyakban.

    De ha mondjuk arról beszélek, hogy szeretek időnként Bayreuthba utazni néhány napra egy komolyzenei tetralógiáért, akkor valószínűleg nem a nagyátlagban magasabb IQ-val rendelkező reálszakokon fogják ezt többen érteni, hanem a bölcsészek között.

    DanielLong

    "nekem ebben nincs teljesítmény vagy tehetség. Egyértelműen elmondja, hogy ő csak kapcsolatban van olyanokkal, akik a botokat írják és ők rögtön neki adják el a portékát."

    Én még nem láttam hosszabb riportot vele, de úgy általában véve elmondható, hogy sok vállalkozás születik meg túltolt rajongásból, ezek egy része aztán üzletileg is sikeres lesz. Nem is kell valami korszakalkotó ötlet hozzá, lehet, hogy csak jobban menedzsel bizonyos folyamatokat és megszületnek benne olyan felismerések, amelyek másokban nem. És ezek összességét aztán díjazza a piac.

    Abban biztos lehetsz, hogy a vásárlói körében rengeteg olyan ember van, akiknek lenne elég pénze ahhoz, hogy hasonlót csináljanak. De valamiért mégsem ők csinálták meg, hanem ez a gyerek.

Új hozzászólás Aktív témák