- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
Csináltam egy kis gyors tesztet akit érdekel sasolja meg:
iPhone 5S vs SE (Speed Test, Geekbench 3, AnTutu Benchmark, Touch ID).
-
B-L-A-C-K
titán
válasz r3dsnake #118755 üzenetére
Gyorsan lett összedobva azért annyira nem, valami zene kellene még alá, de jól van így.
Amúgy így első benyomásra kamerától többet vártam, mással viszont nincs bajom. Touch ID viszont gyorsabb mint vártam, illetve tesztek alatt már látszik az aksija agyon veri az 5S-t.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz radi8tor #118759 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, az üzemidejét, de értetted te.
Amúgy ha őszinte akarok lenne az árát nem éri meg 5S-hez képest, kamerában azért vártam volna egy kicsit több fejlődést, de látszólag nem sok mindent hozott ebben.
kali: A Touch ID 5S és 6S között van ahogy vártam is, pontosabb mint az 5S, viszont sebességre pont a kettő között van (5S/6S) ami szerintem pont optimális.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz B-L-A-C-K #118761 üzenetére
6S-ed volt? Ugyanolyan kamera van benne. Akkor irreális elvárás volt többet várni tőle.
Ha kapott volna egy nagyobb felbontású (nem nagyobb méretű ! ) kijelzőt, akkor azt mondtam volna ezt sosem cserélném le. Mondjuk amoled is lehetne (bár olyanom még nem volt, lehet nem olyan jó az).
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
B-L-A-C-K
titán
válasz radi8tor #118762 üzenetére
Majdnem fél évig volt 6S, azért 5S vs 6S között volt kamerában különbség, de itt nem látok szinte semmit. Amúgy te is azért akarsz váltani ha jól rémlik írtad. Ha csak ezért, felesleges.
Amoled-del az a baj hogy nem valósak a színei, szebbek sokkal, de nem valós az egész. Van akinek bejön, van akinek nem. Én mondjuk bírnám a telefonba.
[ Szerkesztve ]
-
-
legenda
válasz B-L-A-C-K #118763 üzenetére
nem igaz már egy ideje, hogy nem valósak az amoled színei, legalábbis nem általánosságban, az előző telefonom tesztjét linkelem; link
azt a részt olvasd el, ami így kezdődik;
The Basic screen mode provides a very accurate Color and White Point calibration for the Standard sRGB/Rec.radi8tor1; írtam már korábban, hogy szívesen látnám a jelenlegi telefonomban (6s plus) a korábbi készülékem (note 4) amoled kijelzőjét, mert takarékosabb - a nagyobb felbontás ellenére is -, szebb megjelenítésű és a technológia ellenére is teljesen színhű már.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
B-L-A-C-K
titán
Színre elvileg nem változott az SE, viszont máshogy törik meg rajta a fény, így már nem ugyan olyan.
kali: Valóban.
-
legenda
válasz radi8tor #118768 üzenetére
használati mód függvénye is, ha mindig/rengeteget megy maximum, vagy nagyon közeli fényerőn, amely során arányában kellően sokat jelenít meg meghatározott színű statikus képet/ikonokat, akkor nem érdemes a 2 éves gyártói jótálláson túl megtartani, mert nagyon sanszos a beégés.
más kérdés, hogy nem életszerű úgy használni, nekem legalábbis kiégett volna a szemem, fél fényerő felett alig volt, legfeljebb erős napsütésben néha, ha a szabadban voltam.
az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy már az is rekord, ha egy évig használok egy telefont, így nálam esélye nem volt kicsit is beégni.
láttam olyat, ami 1.5 évesen beégett kicsit ismerősnél, de keresni és nézni kellett, hogy hol és mi, így nem zavarta az illetőt, pedig szó nélkül cserélték volna gyártói gariban.
nem kimondottan vészesebb dolog ez szerintem, mint az iphone...stb. kijelzők sárgulása és társai.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Thx.
Más: ez az igazi művészet
⭐ Stella
-
legenda
találtam miskolcon a sétálón szállodát, ahol sikerült a hétvégére szobát foglalni, tiszta nosztalgia lesz, retro!
-
legenda
-
madgie
titán
válasz B-L-A-C-K #118754 üzenetére
Két észrevétel: az eredmények után ne vágd be olyan gyorsan a képernyőképeket. Az SE hamarabb végez, ott látni, mennyi az annyi, az 5S a végére ér, és már úsztatod is be képernyőmentéseket. Várj egy kicsit.
A másik meg a Touch ID. Nyilván használtad már azonos ujjakon, azonos körülményeknél, tehát tudod, miről beszélsz... de a videón azt látni, hogy a jobb oldalinál "laposabban", nagyobb felületen éri az SE érzékelőjét a jobb hüvelykujjad, mint az 5S-ét a bal.Más téma: AMOLED. Én szeretem, most már korrektre lehet kalibrálni, de ilyen világos témájú OS-ek esetén igazából nincs előnye. Minden fehér alapú, fogyasztásban sem hoz semmit, gyorsabban is öregszik a panel, stb. Érdemes megnézni, az Apple Watch-ot, ott direkt sötét alapú minden, az AMOLED-hez igazítva.
-
madgie
titán
válasz r3dsnake #118785 üzenetére
Eleinte nekem is furcsa volt, hogy nincs olyan, de most már logikusnak tűnik nekem, miért világos. Az egész iOS a tejszerű, áttetsző dolgokra épít, így kevésbé feltűnő, hogy mondjuk a Safarinál, vagy a Fotóknál alul-felül ott van két nagy randa sáv. Sötét felületnél nagyon szembetűnő az ilyesmi, így ez a blur-ös, transzparens felület kulturáltabbá teszi ezt egy fokkal.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz ittakary #118789 üzenetére
Igen, OPO-n anno én is sötét témát használtam Oneplus X-en külön jól nézhet ki az AMOLED-del ez.
-
B-L-A-C-K
titán
Jó lesz ez az SE üzemidő, 3 óra 15 perc készenlét, abból pont egy óra használat, úgy hogy volt benne net, egy halom fotó, sok nyomogatás, így tart 92%-on, és úgy hogy 9.3.1 van rajta ami jobban eszi az aksit is elvileg mint a 9.3.
-
legenda
válasz B-L-A-C-K #118792 üzenetére
amúgy nem annyira szoktam, de most direkt nézegetem a 9.3.1 fogyasztását a saját 6s plus-on és az asszony 5c-jén is, mert írtátok néhányan, hogy jobban eszik, de úgy látom, hogy teljesen rendben van, nem merül jobban, mint a korábbi verziókkal.
az elmúlt napokban az átlagnál jóval kevesebbet nyomkodtam a 6s plus-t, vasárnap délután töltöttem fel teljesen, azóta viszont nem látott kábelt és még 50% felet van kicsivel, ritka az ilyen nálam, mert amúgy több órát szoktam csesztetni minden áldott nap nap.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
r3dsnake
nagyúr
Megérkeztünk Erdélybe, Borszékre, 13 óra autózás után. Nagyon fel vsgyok pörögve (pedig csak 3 órát aludtam), gyönyörű tájak, birkás legelők. Teleraktam filmmel a laptopot meg ott volt a kindle is, hogy ne unatkozzak az úton. Hát le se vettem a szemem az ablakról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest