Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sys85

    veterán

    válasz Citroware #256907 üzenetére

    Huhh ezt a kérdést nem a legjobb feltenni!Ebből mindig vallási vita van. :D
    Van aki esküszik a “csak 20-80% között töltöm mert akkor kímélem” töltésre,sokan mások meg le sem …. hogy meddig töltjük,töltjük ameddig időnk engedi,vagy amíg fel nem tölt.
    Hatalmas különbség nem lesz az akku élettartamában.
    Amúgy az elektronika nem erölteti tovább ha tele az akku.Persze ha menet közben merül akkor újra visszakapcsol hogy mindig tele legyen.

    Nem az fogja meghatározni hogy gyorsabban degradálódik-e az akku hogy meddig töltöd,hanem hogy közben mennyire melegszik.
    Ebből a szempontból a legrosszabb a vezetéknélküli töltés autóban nyáron.Vezetéknélküli töltésnél alapjáraton is jobban tud melegedni,ha erre még rájön a nyári forró napsütés az nem egészséges hosszútávon.Persze ha telibe tudod fújatni a hideg klímával akkor ez a kockázat is sokkal kisebb.
    Én azt vallom,hogy van elég más dolog az életemben amire figyelnem kell,a telefon 20-80közötti töltésére pont nem fogok görcsösen 1 perc figyelmet sem áldozni.Ha mondjuk cirka 2 év után akkut kell cserélni hát nagy kaland.Amúgyis szerintem csak belefér egy 400-500k-s telefonnál 2-3 évente 15-20e forint egy akku cserére,már ha valaki addig megtartja.
    Amúgy nincs opció a max százalékos korlátozásra.Van benne optimalizált akkutöltés,de ez akkor működik ha aránylag rendszeres az életed (értsd kb ugyanakkor fekszel és kelsz).Ekkor este ha töltőre rakod akkor 80%-ig tölti csak a telefont és a felkelésed előtt tolja bele a maradékot.
    Ez ha mondjuk valaki össze-vissza dolgozik több műszakban nem igazán működik.

    [ Szerkesztve ]

    #Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

Új hozzászólás Aktív témák