-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz egykori #2226 üzenetére
Egyszer már azt hiszem írtam itt, hogy küldtek egy hitelkártyát bizonyos felhasználható összeggel, természetesen a kérésem nélkül.
Körülbelül 40%-os THM-el már fel is használhattam volna a rajta biztosított keretet.
Utána hívogattak telefonon hogy megkaptam-e.
Megdöbbentő hogy még csak nem is ajánlva jött a vaskos boríték.20 éve a Prohardveren
-
KMT
addikt
válasz egykori #3347 üzenetére
Nekem is ez a tapasztalatom. Megérte a 150e-t elutalni is nyitáskor, hogy házhoz jöjjenek.
Arra figyeljen, aki most akar nyitni, hogy megfontolandó lehet az alapszámlacsomagot megtakarítási számlával kombinálni, mert így olcsóbb a kártya mint magas kamat csomaggal (cserébe átvezetgetni kell a látra szóló kamatért).
Egyébként most elég jó ajánlatnak tartom, a féléves betétjeik elég jónak számítanak, noha valószínűleg csökkenteni fognak most is rajtuk az alapkamat miatt. A rugalmas betét feltörés esetén is normális kamatot ad.
Persze a tranzakciós adó áthárítása sem zárható ki, bár a kondíciók egyelőre biztatóak (netről még ingyenes utalás, papír alapon is még 2 hónapig). -
doc
nagyúr
válasz egykori #3724 üzenetére
amit mondtam, jol ertetted
azt azert megismetelnem, hogy visszanezve a vasarlasaimat, apr. 15 ota csinaljak ezt, elotte nem valtottak dollarba, es pocsek arfolyamon is szamoltak...
a heten majd meg tankolok egyet, aztan meglatjuk hogy ott hogyan jonnek ki a szamokdevizaszamlat nyitni mindenkepp erdemes, ugyanis ingyen van
raadasul telefonon par perc alatt megvan az egesz
szombaton megyek haza, ha megint olcson szamoljak a vasarlast, akkor hazafele is kartyaval fizetek KP helyett, szoval be tudok majd szamolni a fejlemenyekrol, ha ez segitarrol nem tudok hogy a hitelkartyanal mashogy szamoljak-e el mint a betetinel (nincs hitelkartyam), de ha az is MasterCard, akkor nem hiszem hogy lenne kulonbseg (aztan franc tudja...)
-
aktív tag
válasz egykori #11145 üzenetére
igen, működik: kártyás vásárlás, készpénz felvét, jóváírás, utalás (eseti és rendszeres), csoportos beszedés, számlák közti átvezetés, betéttel kapcsolatos műveletek amiket most gyorsan látok.
push értesítés mondjuk szerintem a feléről sem jött, csak az app-ba belépve látom.
-
addikt
válasz egykori #11145 üzenetére
van egy limit is, ami alatt nem küldenek értesítést egyáltalán. ezt azt hiszem 100 Ft-ért (de lehet ingyen) tudod állítani szabad formátumú levélben a netbankból kezdeményezve. lehet, hogy emiatt nem jön semmi.
azaz, ha megnyitva az app-ot és pár percig nyitva hagyva se jelenik meg az isms (piros számláló az értesítés kategóriákon), akkor velszeg ez a probléma. ha ilyenkor megjelennek, de notification nem jön, akkor valszeg az, hogy le van tiltva gárnit bank app-nak, hogy a háttérben adatot forgalmazzon (vagy nincs bekapcsolva a mobilneted se, se wifi), vagy nem futhat a háttérben akksi kímélés miatt.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz egykori #13768 üzenetére
Meg is jött a visszatérítés. Furcsa is volt nekem, hogy az előző hónapban csak 1 SMS jött véletlenül, aztán mégis 360 Ft-ot levontak. Viszont iOS-en már egy ideje megint nem érkeznek push-ok, csak mikor belépek az app-ba, akkor jelez. Nem tudom mi olyan bonyolult megírni normálisan egy ilyet, más app-oknál rendesen működik ez.
-
addikt
válasz egykori #15568 üzenetére
nekem elmentek a rendszeresek már hétfőn reggel is, sőt már a jövőbeli csop. beszedéseim is megjelentek a listában.
nálam ma 3kor az app-ban működött kb minden menü (megint), kivéve a "pénzügyeim" rész (amit szerintem konkrétan lekapcsoltak, hogy csökkentsék a terhelést a számlázási rendszeren). [illetve utalni nem próbáltam, de szerintem menne][ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
addikt
válasz egykori #15573 üzenetére
tegnap este 10körül a netbank belépés is ment nálam, bár mindenre várni kellett, de még időben megjött a megerősítő sms is. (de onnan sem próbáltam utalni)
-
RR-13
őstag
válasz egykori #15934 üzenetére
Ja, hát így igen, de én ezt a "szövegezést" "cib, 15e pin nelkuli kartyahasznalat" teljesen másnak gondoltam, mivel büntetésre, vagy bírságra egyáltalán nem utalt.
Vagyis úgy értékeltem, hogy a korábban már linkelt, CIB bank oldala lett linkelve, hogy ki, mikor, hogyan tudja használni 15 e alatt PIN nélkül.
-
axioma
veterán
válasz egykori #16191 üzenetére
Bankfuggo. Volt ahol kellett nyilatkozni is... volt eleg volt ha kifizetted a teljeset (ami epp marc.16-an fennallt, mert utana "letrehozott" kolcsonre nem vonatkozott, csak azon egynapi egyenlegre -- hiaba no, nem ez a termek volt a szemuk elott amikor a moratoriumot megszovegezte'k).
-
sifarr
senior tag
válasz egykori #16191 üzenetére
Én nem nyilatkoztam semmit a hitelkártya miatt, csak egyszerűen visszafizettem rendesen ...
A bank a visszafizetést ráutaló magatartásként nyilatkozatként értelmezte. Ez is lehet a nyilatkozat egy formája.
De azért a ráutaló magatartás csak feltételekkel egyenértékű az aktív nyilatkozattal.
Ha a bank az ügyfelet kiértesítette, tájékoztatta a lehetőségeiről és a tájékoztatásban jelezte, hogy a törlesztést nyilatkozatként értelmezi, akkor OK. Ha ez nem volt meg, akkor az ügyfél a visszafizetés után - mondjuk 2 héttel - mondhatta volna, hogy semmiről nem hallottam, nem tudtam, hogy a moratórium erre is vonatkozik, és kérhette volna a moratórium érvényesítését utólag is.
A jogalkotói szándék egyértelmű volt, viszont - ahogy axioma is írta - a jogszabály nem tért ki minden hiteltermék eltérő sajátosságaira.De a te esetedben minden jól alakult, a bank (erste) eljárása neked pont megfelelt.
-
sifarr
senior tag
válasz egykori #17382 üzenetére
Elnézést, de érdekelne, hogy ebben a topikban a Gránit Bank az off, és emiatt írsz offban vagy a megtakarítási számla - mint olyan - off itt?
A Gránit nem off. A megtakarítás témaköre off.
Erdetileg nem offoltam a hsz-t, de elküldés után rögtön olvastam a Topicgazda hsz-ét és gyorsan offba tettem.Lemaradtam a válasszal.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz egykori #17388 üzenetére
Nincs azzal semmi baj, hogy rákérdeztél, legalább rákérdeztél.
A Gránitnak nincs külön Topikja, ezért itt ON-ban témába vág ez a bank is.
Nem függ a bank hibáitól az, hogy ON-ban vagy OFF-ban tárgyalható.Az összefoglalóban én nem ajánlom őket külön, mert az augusztusi "húzásuk" után jó szívvel nem tudom megtenni, és nem szeretném, majd olvasni az esetleges "reklamálásokat" azért is, mert a Topik ajánlotta őket, és aztán a Gránitnak esetleg megint lesz egy nem éppen ügyfélbarát "húzása".
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
aktív tag
válasz egykori #19227 üzenetére
többször volt ilyen, alkalmazás törlés-újratelepítés oldotta meg (ügyfélszolgálat adta a tippet). hátránya, hogy netbankon keresztül újra kell aktiválni a telefonos alkalmazást. utoljára nálam egy teljes alkalmazás adattörlés is megoldotta, nem töröltem és telepítettem újra teljesen nulláról az appot, de ha így nem menne, akkor érdemes azt a verziót is megpróbálni.
-
ACE-
addikt
válasz egykori #19239 üzenetére
Ha nem vagy belépve az app-ba, akkor csak egy olyan üzenet jön hogy értesítésed érkezett, amikor belépsz az app-ba, akkor jön meg a valós tranzakcióról az üzenet, jó szar, már több helyen jeleztem, de nagyjából szarnak bele vagy megoldhatatlan hogy belépés nélkül mutassa a tranzakciót. Így meg minden egyes üzenetnél be kell lépni hogy lásd mi is volt a tranzakció...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
RR-13
őstag
válasz egykori #21916 üzenetére
Nm. Nekem most sincs fenn a GPay app, hanem a Google része a GPay is, ami bele van integrálva, és elvileg minden Google felhasználó (beállítások menüben) Google részében ott van már.
Google -- Google Alkalmazások Beállítása -- Google Pay -- Fizetési Módok
[ Szerkesztve ]
-
-
sifarr
senior tag
válasz egykori #22046 üzenetére
mi a pláne a Google Paynek, ha van, működik a Gránit Pay? ... és miért jó ez nekem, ügyfélnek?
Ha csak egy gránitos kártyát használsz és neked megbízhatónak működik a Gránit Pay, akkor neked felesleges a Google Pay.
Ha több bankkártyát használsz, ráadásul több banktól, akkor sokkal kényelmesebb a használat során váltogatni a kártyák között.miért jó ez a banknak
Pl. megspórolják az egyedi fejlesztés, karbantartás költségét. Több bank ezért nem is fejlesztett saját alkalmazást. Megvárták, amíg a Google Pay elérhetővé vált Magyarországon. (Az Apple nem is engedte az egyedi banki fejlesztéseket.) Ráadásul a bankok egyedi fejlesztései akár össze is akadhatnak egymással. Általában igaz, hogy a Google Pay megbízhatóbban, gyorsabban működik a bankok egyedi fejlesztéseinél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest