Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PHenis

    senior tag

    Üdv újra,

    sikerült nagyjából belakni a szervert, proxmox került rá, szépen megy, amit szerettem volna kb sikerült (homeassistant, omada, mqtt...) egy dolog van még amiben tanácsra volna szükségem:

    - elnézést ha szakmailag nem jó szavakat használok néhol vagy logikai hibákat vétek, próbálom megérteni a dolgokat -

    NAS, torrent, plex közötti adatmegosztást hogy érdemes csinálni? Truenas core, transmission, plex előfizu nélkül.
    Olvastam sok féle megoldást, de nem tudok dönteni mert nincs tapasztalatom ilyen téren. Alapvetően két utat látok. Vagy valahogy megpróbálom bemountolni truenas alatti poolban lévő drive-ot a proxmox host-ba és tovább passzolom (bindmount ha jól rémlik) a torrent és plex lxc-knek, vagy a truenas-ban csinálok pl egy megosztott hálózati mappát ami amúgyis kell a windows-hoz és azt csatolgatom fel az lxc-kben.

    Első megoldás kicsit tákolásnak tűnik nekem, a másodiknál meg sztem egy csomó felesleges utat megtesz az adat, pl mikor plexet használok, truenas pool --> networkre ki, plex ip-n vissza, plex átkódolás mondjuk, majd plex ip-n ki és tv-be be. Vagy ezt nem jól látom?

    Adjatok már tanácsot légyszi, hogy merre induljak el, hogy stabil legyen és jól működjön. Jelenleg a truneas-nak át van passzolva 1 szem disk csak játszani. A komplett pci-.t nem akarom átdobni, mert kell majd disk az nvr-nek is pl.

    Köszi aki végigolvasta és ad tanácsot. :))

Új hozzászólás Aktív témák