Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    válasz #06658560 #7733 üzenetére

    Az, hogy nem jó a méret, itt valószinűleg azt jelenti, hogy nem egyezik a rajzon ábrázolt méret a feltűntetett méretaránnyal való módositás után a valós (tervezett, gyártandó) mérettel = rajzon feltűntetett méretszámmal.

    Kopi, csak és kizárólag akkor helyes az ábrázolás, ha az egyértelműsitett. Tehát ha a rajzon olyan eltérés van, ami miatt nem valós arányokban van feltűntetve a rajzon a méret (például egy tengely hosszmérete) akkor azt jelölni kell, hogy ne legyen félreérthető (tengelynél pl tört nézetben való ábrázolás - itt pl gond nélkül lehet felülirni a valós méretszámot is, hiszen nem viszi el a rajzot félreérthető irányba, viszont ez a rajz csak nyomtatásra lesz jó, direkt gyártáshoz nem).

    Egy műszaki rajzzal szemben támasztott követelmények egyértelműek, és az igy betartott szabályokkal készült rajzok is egyértelműek kellenek, hogy legyenek.

    A kolléga nem egyértelműsitett rajzot produkált, és ebből félreértés, hibás termék készült. Nem szabályos műszaki rajzot készitett, innentől kezdve nevezhetjük akárminek is, mondjuk 'hiányos műszaki rajznak', de hogy nem műszaki rajz (ami az előzőek alapján magában hordozza hogy kvázi tökéletes - amit ugye csak Házkötő tud késziteni) a szó szoros értelmében, az biztos. Bár ez itt már kezd filozofálgatásba átcsapni, a határvonalat vhol mégis meg kell húzni.

    Szerintem. :)

    [ Szerkesztve ]

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák