Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • myckey

    veterán

    válasz inf3rno #46134 üzenetére

    Vibram féle Vibram ?
    Nem, nem volt még ilyenem.

    Nekem az a problémám, hogy általában lejtmenetben töröm meg a bokámat ( manapság már jobban figyelek, van is pozitív eredménye ! ). Elég nagy tempót tudok menni, és ott mindegy mi van rajtam, mert azt a fizikát nem tudom kivédeni semmivel sem. Ellenben ha nem lenne vastag a talpa, akkor nem is tudom meddig bírná a térdem vagy akár boka ( de nekem inkább a térdem fogy el, meg a húsom-pláne ha nem ok a frissítés ) . Ráadásul a terep is szétkapná a talpamat, sziklás-kavicsos és stb durva dolgokat bizonyos távolság után, már nagyon meg tudja érezni a talpam is. ( természetesen figyelek a zoknira is ) Vizes / havas terepről nem is szólva.

    Egyébként zokniból van ilyenem Injinji

    Minimalban, Adi Terrex volt. Ez nem igazán volt kitömve, sőt nem is kifejezetten hegyvidékre lett kitalálva. El is hagytam a talpát pár 100 km után :DDD ( aztán ment cipészhez, és most edzek benne, más terepen )

    Igen, jó dolog hegyen völgyön sziklán patakon stb....keresztül menni, de fájdalmas. Az, nem is kicsit, pláne ha az ember fokozni akarja a teljesítményét.
    Én leginkább a szintes dolgokat szeretem, ahol felfele mehetek erővel - erőltetett menet - aztán lefele meg visz a lendület.

    Fölfele izomból megyek, szinte bele ülök. Itt használom ki a belső szerveket is....

    Lefele meg rugalmasság, egyensúly és rövid talajérintések meg robbanékony rugaszkodás/lökés.
    Na itt szokott elfogyni az ízület, nem bírja a csillapítást a térd, persze szoktam technikát váltani és bokával felfogni, de akkor is rossz ide a magasság/testtömeg arányom. ( de kell a felépített hús, másra is ) Itt jön be a képbe, hogy alám fordul a bokám, ha nagyon elvesztem a kontrollt. A veszélyes, nagyon technikás lejtmenetek amik kinyírnak..Nem is a táv meg a szintemelkedés. ( Természetesen ennek is megvan a hatása Ultran )

    Bottal sokat lehet javítani a dolgokon, UPhill -ben tudom kicsit használni a felsőtestemet, és próbálom magam húzni mintha fába kapaszkodnék. Downhill -ben meg az ízületekről le tudom venni kicsit a terhet és ezzel is csillapítani a rá ható erőt....
    Még "sík" részen is jól jön, mert tudom lökni magam, mint valami sífutó....hó nélkül :DDD

    De ez az egész elég összetett, ki kell tapasztalni kinek mi a jó, rá kell érezni a dolgokra és bele kell tanulni....

    Én mondjuk pár 100 km után kezdtem ráérezni a dolgokra, meg rájönni mire van szüksége a testemnek, hogy reagálok erre arra, milyen távon mi a realitás teljesítményben stb....
    ( De ez sem megy mindig így, ahogy előadom ..... most egymás után 2x is elég rossz állapotban érkeztem meg a célba, kis szédülés meg hányinger meg rázott a hideg is, nagyon meleg volt és nem figyeltem kellően a kalóriapótlásra stb.... )

    Ezért is maradok most annál, hogy 100km és pár ezres szint fölött, csak teljesítésre megyek rá. Amik 20-30 órás események, nekem.

    Alatta meg lehet versengeni, jóval szűkebb időkkel, más jellegű megmérettetéseken.....Maraton környékét szeretem ilyen céllal, plusz alatta vagy fölötte pár km. De kellő szintkülönbséggel, mert az az igazi, ha legyőzöd a terepet, utána jöhet a többi. Számomra. Bár van ellenpéldám is, jóval nagyobb távra vonatkozóan.....tehát nem mindig egzakt ez a része.

    Síkfutásban inkább csak Félmaraton, ezt annyira nem szeretem. Bár váltóban nagyon jó élmény volt. Meg igazából a dimbes dombos kis szintes terepet sem szeretem...voltam már Maraton környékén pár 100 szintkülönbséggel, de ez nekem olyan semmilyen. :B

    Sajnos idén eltöröltek egy egész combos eseményt, 111 km meg 7200 szint, ez tetszett volna, ha ...na majd legközelebb.

    Most októberben bízom, hogy ezt a 108km 4100-4400 szinteset, és a 31km 1100asat még megrendezik.
    Ma kaptam hírt, hogy egy harmadikat töröltek, amit kinéztem.....

    (#46135) tomcica

    Jó ez az OCR, Spartan megy itt eléggé, ez van felkapva nemzetközileg meg hazailag is .
    Ez nekem azért jó, mert valóban , szinte Sprint távok, ahhoz képest amit kinyögök magamból.
    A terep adott, jó szervezés adott, és felsőtestet meg ügyességet is lehet használni.
    Azt lesz ami lesz :)

    [ Szerkesztve ]

    "Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

Új hozzászólás Aktív témák