Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz #76500480 #43898 üzenetére

    Nekem ennél nagyobb a különbség, reggel, de ez alatt 6 óra körüli kezdést értek reggeli előtt (10 óra 2 órával reggeli után az már inkább délutáni jellegű ebből a szempontból), ha 120-130 körüli pulzussal futok, akkor 5:40 körüli km-ekkel haladok, ugyanez délután már 6:15 körüli, vagy ugyanolyan tempóval 140 körüli pulzus (ami reggel meg 5:10 körüli tempó).

    És az a durva, hogy a max. pulzus is más, legalábbis amit max el tudok érni, ha mindent beleadok. Reggeli futásnál ezidáig 182 volt, amit el tudtam érni, de összesen volt 2 alkalom, mikor 180-at át tudtam lépni, általában a mindent bele az mondjuk 177, míg délután 195 az eddigi max, pedig amúgy délután sokkal kevesebbszer próbálkoztam, mert majdnem mindig reggel futok. Ezért sem tudom, hogy mit kellene alapul vennem, így inkább továbbra is a 220-életkorral számolok, ami 187, főleg mert főleg reggel futok. Egyébként a délutáni max. pulzus két tényezősnek tűnik, egyrészt alacsonyabb pulzuson megy reggel ugyanaz, de 200 métertől az 5 km-ig jobban fel tudok pörgetni egy résztávot délután, szóval a max. teljesítményem is magasabb.

    Szerk.:
    Munkába bicajozásnál meg van egy ellenkező tendencia, oda 9 körül megyek, és általában este 7-8 körül jövök haza, úgy tekerek, kb. hasonló tempóban megyek (kényelmesen, hogy ne izzadjak meg), de ami reggel 125 körüli pulzus, az este 110 körüli. Igaz, ebben benne van, hogy reggel futás, kaja, és utána munkába, este meg egész napos ülés után tekerek haza, egyébként ha rajtam van az óra, sokszor késő délután vannak a napi minimum pulzusok ülés közben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák