Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz Danika256 #19270 üzenetére

    Szerintem válasszuk külön az energiaitalt meg a fantát, mert nem egy kategória.

    A fantával különösebb baj nincsen, cukros, savas, a fogaidnak nem tesz jót. A cukor glükózra meg fruktózra bomlik az emésztőrendszeredben, a fruktóz fogyasztása meg hosszú távon zsírmájhoz és cukorbetegséghez vezet. A tésztát jól teszed, hogy tolod. Érdemes lenne még valamilyen természetes antioxidánst, pl resveratrolt szedned, ami védi a májadat a fruktóztól, illetve B vitamin és cink szedése is javasolt. A kólát kerüld, mert a benne lévő foszforsav már sokkal károsabb, csontritkulást elősegíti (nyilván azért nem lesz tőle csontritkulásod, főleg nem férfiként), illetve a fogaidat is szétmarja.

    Az energiaitalokról annyira sokat nem tudok. A koffein alapvetően nem ártalmas, de ha akkora szükséged van rá, akkor érdemes zöld teából bevinni, mert az elnyújtottabban szívódik fel. Van még egy csomó más összetevőjük, amikről annyira sokat nem tudok, és most időm sincs utánanézni, mert meló.

    @borix:
    Kétlem, hogy ez a sénsavas oxigén szállítás gátlós teória igaz. Persze én is tévedhetek, de nem tudnék így hirtelen biológiai alapot mondani rá, hogy ez miért lenne így. Felbüfögöd a futás elején azt annyi.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák