Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    Az X-Fi HD helyett (ez már csak egy ilyen nap :) ) milyen értelmes, valóban feljebblépést jelentő alternatívák vannak 30-50k között? Jelenleg úgy érzem, hogy az X-Fi HD a "gyenge pont", hagy tartalékot a rendszer többi elemében.

    Használat: USB-ről menne, lenne mellé egy fejhallgatóerősítőként használt Digidesign 882 Studio (RCA-val rákötve), valamint jelenleg vintage 600 Ohm-os Beyerdynamic DT770 és Philips N6330. Zenéből főleg indie rock, blues, jazz, némi metál, pop (értve ezalatt pl. Depeche Mode-ot és Zola Jesus-t) és klasszikus zene.

    Lesz mellé hamarosan Fostex T20 v1 - ha végre eljut hozzám -, esetleg még más vintage Beyer-ek, valamint a Digidesign balanced TRS kimeneteire lenne kötve majd aktív hangfalpár.

    Előnyök:
    - magyarországi vagy legalábbis EU-n belüli beszerezhetőség,
    - nem kötelező, de jó, ha van az USB-n kívül optikai bemenete is,
    - jó, ha van, de nem fontos, hogy legyen beépített fejhallgatóerősítő/kimenet.

    Ami nem lényeges:
    - DSD - a zenéim nagy része 16/44-es flac, elhanyagolható részük meg 320kbps mp3.

    Hátrányok:
    - gyenge minőségű táp,
    - nem out-of-the-box használhatóság (gondolom, ezekkel kb. kiestek pl. a "kis-közepes-nagykínai" DAC-ok és jó pár SMSL termék is).

    Én a következőket néztem eddig:

    - Focusrite Scarlett Solo: Bodz említette, hogy ugyan jobb, de nem lesz igazán nagy ugrás az X-Fi-hez képest
    - Steinberg UR-12: eddig még csak annyira volt említve a topikban, hogy "jó a hangja", gondolom, kb. a Solo ligája lehet
    - Musical Fidelity V90-DAC: ezt még a kereten belül maradva meg tudnám szerezni (nem Mo., de EU), ez gondolom, azért tényleges előrelépést jelentene az X-Fi-hez képest, még úgy is, hogy elavultnak mondott Tenor USB van benne.

    Mit lenne érdemes még hozzátenni a listához, vagy melyik ezek közül a legjobb választás? Nézegettem Bodz ajánlóját, de az egy picit nagyvonalú a 10-100.000 Ft-os árkategóriás ajánlással. :)

    Köszönöm előre is az észrevételeket, tanácsokat. :R

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák