Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ttower

    aktív tag

    Üdv mindenkinek!

    Jópár hete használok már egy Bkercso féle X-Szekeres III-at és írnék pár sort róla. Jelenleg egy Saffire Pro40-et használok dac-ként, a fejhallgatók pedig egy Beyer DT770 Pro (80 ohm) és egy DT880 (600 ohm). Előtte csak a saffire fejhallgató kimenetét használtam így referenciaként csak arra tudok hivatkozni, viszont az első hallgatás után ki mertem jelenteni hogy a különbség ég és föld.
    Összesen 2 verzió járt nálam melyeket A és B verziónak fogok hívni (a technikai különbségért keressétek fel BKercsot).
    Pár mondat az A verzióról:
    Erősen magasorientált volt. A magasai karcosak, már-már bántóak voltak egyes számokban. A mélyei pontosak és megfogottak, mintsem annyira átütőek voltak (néha kicsit kevésnek éreztem). A tere nekem elegendő volt, a hangszerek/hangforrások jól elkülönültek, viszont a magas néha nagyon ráült az egész hangképre.
    DT770
    Mélyei nagyon precízek és megfogottak. Ez volt az első alkalom hogy egy koncertfelvétel közben pontosan ugyanazt hallottam mint az élőben elhangzott (stadionkoncert). Ebben a fejhallgatóban pont elég volt a magas viszont a hangzás eléggé V karakterű lett és teljesen új oldalátt mutatta majdnem minden zene amit hallgattam. Viszont pont ez okból nem volt alkalmas háttérzenének mert mindig felhívta magára a figyelmet.
    DT880
    Mélyek egyértelműen kevesek voltak. Több mint a Saffire kimenetén viszont még mindig messze az elegendőtől. Ezzel ellentétben a magasak túl harsányak és hivalkodóak voltak (fúvós hangszerek és cintányérok esetén kimondottan bántó volt).

    Hasonlók a B verzióról:
    Kevesebb magas és jóval több mély (lineárisabb a hangkép). Egy lehelettel mosottabb lett a hang viszont ez nem megy az élvezhetőség rovására.
    DT770
    Kevésbé ütősek a mélyek és jóval kevesebb a magas, unalmasabb lett a karaktere (jobb háttérzenének. kevésbé kell rá odafigyelni). Negatívumként nem tudok semmit felhozni.
    DT880
    Ez a kombináció pont azt hozza amit vártam az elején. A magasai tiszták és pontosak és egy (fél)nyitotthoz képest sok mélyközép-mély. Ezzel verzióval melegebb és barátságosabb lett a hangkép. Tökéletes hosszabb zenehallgatáshoz.

    Összegzés:
    Fura de végül DT770 + A verzió és DT880 + B verzió nyerte el a tetszésem. Az első mert kimondottan izgalmas és élettel teli lett a hangzás és élvezet volt vele újrahallgatni az eddig ismert zenéket, a második viszont pont az ellentetje: kihozza a zene legapróbb részleteit (és hibáit) viszont nem helyez semmit túlzottan az előtérbe.

    Végszó: X-Szekeres III (A) teszett és X-Szekeres III (B) különösen ajánlott.

    A fent leírtak szigorúan szubjektív véleményemen alapulnak.

    UI: bocsánat az esetleges szóisméltésekért. kb gimi eleje óta fogalmazásgátlót szedek.

    [ Szerkesztve ]

    It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

Új hozzászólás Aktív témák