Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Sk8erPeter #13697 üzenetére

    Az SSD-ket én is üresre szoktam gyalulni Win reinstall előtt (SE), de ez:
    - ritkán fordul elő, csak ha valami váratlan okból szükséges (Vista óta nem telepítgetem már újra rendszeresen a Windows-t, mint annak idején az XP-t kb. 2 havonta :P, de pl. Upgrade-elni sohasem szoktam Win verziók közt, és néha sikerül azért megakasztani/kinyírni a Vista+ rendszert is)
    - nálam alig van rajta olyan, amit le kell menteni (javarészt csak maguk a programok és nem az adataik vannak rajta [kivéve az átmeneti scratch és cache, illetve autosave file-okat], vagy olyasmik kis méretben, amiket időnként amúgy is lementek máshova [játékmentés, stb]), de bőven van hely HDD-ken akár az egész SSD-t faltól-falig bitről-bitre tömörítetlenül is lementeni.
    - ez inkább csak egy placebo a paranoiámra, hogy előbb-utóbb talán "be fog dugulni" az SSD (bár ez a 840 Pro még úgy igazából csak egyszer csinált ilyet, azt is régebbi firmware-el, a laptopban lévő régebbi Intel 320 pedig még egyszer sem, bár ahhoz is több firmware update volt már, mikor használni kezdtem, régen páraknál ezek is megzakkantak még), így ha már úgyis ilyen mértékben babrálva van a tartalma, akkor egyfajta "megelőzés" gyanánt legyalulom SE-vel (persze tudom, hogy ez nem egészen így működik, de nem is igazán árt, vagy akár csak változtat komolyabban a folyamaton, úgyhogy biztos, ami biztos alapon megejtem...).

    Viszont korábban, HDD-only időszakban (már azután, hogy elhatároztam magam, miszerint mindig minimális számú partíciót fogok használni) úgy oldottam meg a hasonló problémát, hogy pendrive-ról (vagy még CD-ről :D) boot-oltam és töröltem minden rendszerfile-t, aztán a meglévő partícióra telepítettem a Windows-t és kész (a felhasználói file-ok mappái mind a helyükön maradtak, illetve törlés előtt egyszerűen áthelyeztem az olyan felhasználói file-okat, amik valami Windows-os mappán belül voltak, pl. játékmentés). Ezt nyilván SSD-vel is ugyan úgy meglehetne csinálni.

    Egyedül akkor volt több partícióra bontva bármilyen háttértáram is, mikor párhuzamosan telepítve volt Windows és Linux is, de olyan ritkán használom a Linux-ot és mára annyit gyorsultak, okosodtak a hardware-ek, hogy virtualizálva is megfelel (sőt, még a HDD-ken is lehet a képfile, mert ráérős dolgokat csinál).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák