- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Bodor
veterán
Bizony, hogy van ilyen topik, első hozzászólásnak meg ott van az eléggé részletes témaindító írás, de sajnos az emberek eléggé lusták olvasni....
Ha gondoljátok a konkrét ajánlásban szereplő SSD-k mellé megjegyzésben odaírhatom a vezérlő típusát, és azt, hogy melyik cikkszám milyen kiszerelést takar, de ez a kiegészítés állandó adatbázis frissítést kívánna, amire nem nagyon vagy energiám. Arról nem beszélve, hogy innentől kezdve akár az aktuális árakkal is ki lehetne bővíteni a kiegészítő információk halmazát ahhoz, hogy mindenki lássa, hogy mi is a bestbuy, de könyörgöm hagy ne én nézzek már mindennek utána..... -
Bodor
veterán
válasz Blue@X #35615 üzenetére
Komolyan mondom úgy kérdezel, mintha el sem olvastad volna a neked címzett hozzászólást! Vagy nehezen értelmezhetően fogalmaztam? Vagy nem jók linkek?
Felsoroltál egy csomó SSD-t, melyek közül vannak olyanok amik nem ajánlottak, én az ajánlottak közül belinkeltem 3-at pontos típusszámmal, olyanokat amelyek beépítőkerettel rendelkeznek. És odaírtam ezt is: Ezt a három típust érdemes megnézni más helyeken is, hátha olcsóbbak.
Figyelj oda a típusszámokra, mert azokban van jelölve, hogy asztali gépekbe szánják, tehát van beépítőkeret hozzá.Ezek után bekérdezel újra. Annyi lenne a dolgod, hogy ha már nem tetszenek azok amiket ajánlottam, hogy az általad kiválasztott SSD-k típusszáma alapján a gyártó oldalán leellenőrzöd, hogy mit adnak az SSD mellé....
-
Bodor
veterán
válasz SalvadorLynx #35621 üzenetére
Alaplap Bios frissítés és SSD-n való körültekintően végzett firmware frissítés esetleg megoldhatja a problémát. Előtte viszont SATA kábel cseréje, és SSD másik SATA csatolóba való illesztése is megpróbálható. Ha ezek a tippek nem vezetnek eredményre, akkor a garanciáztatás előtt érdemes lenne egy másik gépben is letesztelni az SSD-t.
Ha tuningolva van a gép, akkor érdemes lenne megnézni, hogy tuning nélkül is produkálja-e a problémát -
Bodor
veterán
válasz SalvadorLynx #35633 üzenetére
Először is gondolom mindent lementettél az SSD-ről, van egy backupod a rendszerről, amit majd vissza tudsz másolni az SSD-re, mert könnyen előfordulhat, hogy minden adat törlődik róla a frissítés folyamán. Ha van mentésed, akkor formázd le az ssd-t, és úgy próbáld meg a frissítést.
Gondolom elolvastad a SSD Toolbox/Firmware Update Guide -ban a feltételeket, de ha elkerülte valami a figyelmedet, én így értelmezem.
1. Az SSD nem lehet elsődleges meghajtó! ( tehát ha formázod, ne elsődlegesnek formázd)
2.A Biosban a SATA vezérlőt AHCI-ra kell állítani.
3. XP alatt nem működik a frissítő program
4.Mindig a legfrissebb OCZ Toolbox verziót kell használni, és legyen aktív internet kapcsolat.
5 Az OCZ Toolbox-ot rendszergazda módban kell indítani ( jobb egér gomb, futtatás mint....)Amit nem írtak le, de lehet még hogy probléma ( mert régebben az volt) , hogy nem lehet feltelepítve az Intel® Rapid Storage Technology driver.
Hirtelen ennyi. -
Bodor
veterán
válasz deathcrow42 #35632 üzenetére
Sok tapasztalat még nincsen vele, mert elég új.
Itt olvashatsz róla. meg itt is.
Mivel Indilinx Everest vezérlővel rendelkezik amely teljesértékű Garbage Collection-t végez a háttérben, így olyan Operációs rendszerekhez is ajánlott, melyeknél nem támogatott a TRIM. -
Bodor
veterán
Érdekes hírek.
Nagyon ütős lett a Marvell új SSD vezérlőjeÉs valószínű, hogy erre az új Marvell vezérlőre épülnek a Lite-On E200 SSD-k .
Legalább ezek remélhetőleg nem vesznek össze a alaplapi Mervell SATA vezérlőkkel, mint a Sandforce-osok.
-
Bodor
veterán
Nagy örömmel szeretném közölni, hogy megszületett a megfelelő helyen ( HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók csoport) található "Milyen SSD-t vegyek ? topik.
1. számú hozzászólás szerkesztés alatt ![ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
A topikban nincs még róla tapasztalat. Elég drága a SATA-s társaihoz képest, és teljesítményben is kevésnek tűnik , melyet nem tudni mennyire érezni meg a laptopodban való használat során. Vezérlőjéről nem nagyon van információ, valószínűnek tartom, hogy TRIM hiányában nagyon belassulna idővel...
Én nem ajánlom, de ez csak az én véleményem, és nem szentírás... -
Bodor
veterán
Azért nem ajánlottam, mert attól eltekintve, hogy gyors az elérési ideje a Kingfast-nak, olvasási és írási értékei közeliek egy HDD-hez :
Írási/Olvasási sebességSzekvenciális írás: 40MB/s
Szekvenciális olvasás: 80MB/s
Válaszidő: 0.1ms
Transcend-el ugyanez a helyzet, de persze ki kell próbálni. Próbálj meg olyan teszteket keresni róluk, ahol valós felhasználásban teszteltek. Mondom, itt szerintem nincs tapasztalata senkinek velük kapcsolatban, a döntés a Tiéd. -
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #35731 üzenetére
Sok kérdésre választ adtál a teszteléssel végre. Lehet majd mit linkelni.
Köszönjük -
Bodor
veterán
Érdekes ez az Intel 330-as sorozat.
-
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #35775 üzenetére
Na hát ennek nagyon örülök. Mivel a Milyen ssd-t vegyek ? után ez a leggyakrabban előforduló kérdéscsoport mostanában, hogy "Hogyan klónozzak?
A sok végeláthatatlan hozzászólás sorozat helyett már csak linkelgetni kell a korrekt információt!
Köszönjük! -
Bodor
veterán
A tesztek legtöbbjében jól mutat, de kíváncsi vagyok a magyar tesztekre is, ahol a valós WIN7 használat alatt mérkőzik majd meg a többiekkel. Lehet, hogy 1 mp-el gyorsabban bootol majd be a gép, és 0.2 mp-el gyorsabban indul majd el a photoshop...
Húha, máris cserélem rá a mostani SSD-met....[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
-
-
Bodor
veterán
válasz jim_raynor70 #36237 üzenetére
Teljesen helytálló hozzászólásodat annyiban egészíteném ki, hogy általában egy firmware frissítéssel nem szoktak eltűnni az adatok az SSD-ről, de fennáll a lehetősége ! Ugye az volt az óhaj, hogy ne kelljen újrahúzni a Windows-t, szóval biztonsági mentést mindenképpen érdemes készíteni a rendszerről, és akkor nem lesz probléma. Erre egyébként az OCZ oldalán nyomatékosan figyelmeztetnek is! Remek segítség lehet ebben ez a cikk, mert ugye a benne szereplő program(ok) nem csak HDD-ről való költöztetésre, hanem mentésre is kiválóak!
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
Egy kis olvasnivaló.
Ha olvasgattál teszteket, akkor láthattad, hogy a valós felhasználás alatt nincs különbség a két meghajtó között, ahogy mondod, szekvenciális sebesség nem sokat számít egy átlagfelhasználónak.
Ha most 50 GB-ot foglal a rendszered és később ez még hízni fog, akkor azt a tényt is figyelembe véve, hogy ajánlatos 10%-ot szabadon hagyni az SSD-n, egyértelműnek tűnik, hogy a 90 GB-os Kingston a nyerő számodra, amely árban is sokkal jobb.Ha jól láttam a Kingston 3x akkora szekvenciális sebességgel rendelkezik mint a Samsung
Ilyet meg hol láttál?
Egyébként jobb ha a[Milyen SSD-t vegyek? topikban] érdeklődsz.
Üdv -
Bodor
veterán
Természetesen szíved joga azt venni,amit szeretnél de sajnos le kell szállítsalak a színes marketing lufik magasságából a realitás talajára.
A Kingstonban Sandforce vezérlő van, amely csak a tömöríthető adatokkal hozza a gyártó által megadott szekvenciális olvasási és írási adatokat, amely így általában megegyezik a Samsung tényleges adataival.
A másik dolog, hogy ezekkel a magas szekvenciális értékekkel semmire sem mész igazából, mert nincs jelentőségük egy rendszernek használt SSD esetében. -
Bodor
veterán
válasz balees #36312 üzenetére
Én is rákérdeztem nemrég egy hozzáértőtől, és ezt a választ kaptam.
"A cache méretét az első sorban tudod megadni, azt érdemes növelni csökkenteni attól függően hogy mennyi szabad ramod van és mit csinálsz még a torrent mellett. Értelemszerűen a swap fájlt érdemes alapból kikapcsolni, különben csak a virtuális memóriát használod a fizikai helyett..."
Alpachino: Így kell ennek kinézni, szerintem jók nagyon a beállításaid, és gondolom száguld minden az Intel Core i5 2500K@5.3GHz/ SSD párosítással
-
Bodor
veterán
válasz akela91 #36414 üzenetére
Kíváncsi lennék rá, hogy ugyanabban a konfigurációban vaktesztben használat közben meg tudnál-e különböztetni egy Crucial M4-et, egy Samsung 830-at vagy 470-et , egy Agility3-at, Vertex 2-őt, és egy Kingston V+200-at egymástól. Persze nem 5-10 GB-os fájlok másolgatása alatt értem a használatot.
Szerintem egyikünk sem, ezért nem látom értelmét a vezérlők fikázásának. Mindenki a sajátját dicséri ez természetes, de azért a többi sem rossz. Ha megnézzük csak itt a PH-n közzétett SSD összehasonlító tesztekben a WIN 7 használatot, akkor szinte semmilyen különbséget nem találunk.
Akkor meg miről is beszélünk? -
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz radi8tor #36420 üzenetére
Hát igen az Intel nem került bele sorba ( ahogy sok más sem ) de akár oda is írhattam volna. Bocsi, tudom hogy neked az a kedvenced...
Az az igazság, hogy mindig is sokallottam az Intel SSD-k árait a többihez képest, ideje már hogy versenyképesebb árakkal jöjjön ki.
Teljesítményben nem hiszem, hogy felülmúlná a konkurenciát érdemben, ahogy a Vertex 4-től sem várok sokat, a tesztekben jól virít, de másban nem lesz jobb , mint az elődje. -
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #36354 üzenetére
Megnéztem ezt a PerfectDisk Free Defrag programot. Megcsinálta az SSD-n az üres hely karbantartását 3 perc alatt. Változást nem érzek, a tesztekben meg annyi, hogy a 4kQD32 olvasásomat jól lerontotta. Plusz mértem a HD Tune-al előtte és utána is.
A felső két teszt a PerfectDisk Free Defrag használata előtti állapotot mutatja, az alsó kettő pedig az program használata utánit.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #36442 üzenetére
Egy párszor mértem az üzembe helyezés óta, és stabilan adja az új állapotot, szóval tényleg szépen működik a TRIM. Samsung magician progiját fel sem tettem, nincs szükségem rá.
-
Bodor
veterán
válasz DataTraveler #36471 üzenetére
Mivel van külön "milyen SSD-t vegyek topik, inkább itt olvasd el az egyes hozzászólást, és 1-2 oldalnyit az utolsók közül, menten megokosodsz!
-
Bodor
veterán
válasz Logicman86 #36498 üzenetére
Ez így teljesen korrekt, jók szerintem a beállításaid!
-
Bodor
veterán
válasz miki111 #36523 üzenetére
Vagy inkább itt...
-
Bodor
veterán
válasz scope2007 #36561 üzenetére
Itt a topikban nem tudok Vertex 4 tulajról, max rafis83-nak van egy, de tőle sem láttunk még teszteredményeket.
Tesztekben nagyot arat, de nem hiszem, hogy rendszer alatt, átlagos felhasználás közben érezni lehetne a teljesítménykülönbséget, mondjuk a Vertex2 vagy 3-hoz, vagy bármelyik ajánlott SSD-hez képest. -
Bodor
veterán
válasz jim_raynor70 #36620 üzenetére
Hát bizony sokkal jobb megoldás egy önálló SSD. Most, hogy a 64GB-os Agility3 19K , és a 120 GB-os 31.5K -ért már megkapható, nem hiszem, hogy érdemes lenne egy 45GB-os Corsair-ért 101 $ körüli összeget kiadni, főleg csak cache-nak használva...
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Aktív témák
- Külső WD 22TB HDD eladó - 100/100 - Garancia!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- BESZÁMÍTÁS! 2TB WD Black Gen4 NVMe SN850X SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 EVO M.2 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest