Nagyon ütős lett a Marvell új SSD vezérlője

A Marvell bemutatta legújabb SSD vezérlőjét, mely a 88SS9187 jelzést viseli. A hangzatos név helyett a vállalat a funkciókban hisz, és ebből a szempontból az új, 6 Gbps-os SATA interfészt támogató lapka nem vall szégyent. A termék a NAND flash lapkákat támogatja, a csatornánkénti sebesség pedig elérheti a 200 MB/s-ot is.

Marvell 88SS9187
Marvell 88SS9187

A 88SS9187 főleg szolgáltatásokban erős. A lapka erős ECC motort kínál, ami a mai NAND flash memóriák mellett kiemelten fontos szempont, emellett a termék RAID vezérlőt is tartalmaz, továbbá az integrált DDR3 DRAM interfész 1 GB memóriát támogat. Az újdonság legnagyobb előnye a Marvell szerint, hogy még a sokat használt, úgymond összepiszkolt SSD-ken is képes 500 MB/s-os szekvenciális írási tempóra, emellett a véletlenszerű IOPS értékek esetében is első osztályú teljesítményt ígérnek a tervezők.

A Marvell 88SS9187 sarkalatos pontja, hogy viszonylag olcsó és energiatakarékos is, így a partnerek igazán elégedettek lehetnek majd vele. A hírek szerint már idén számos SSD érkezik az új vezérlővel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés