Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    Rebel Moon (2023)

    Oke sztori, oke szineszek, hullamzo CGI es jo rendezes. Kulon imadom, hogy ugyan annyira nem ismertek a szineszei, de pl Boutella kb az operatorrel a hatan vitte a Climaxot, Doona pedig utolag esett le, hogy a Sympathy for Ms Vengeancebol volt ismeros.

    Univerzumot probal epiteni mikozben sztorit mesel, ez valamennyire osszejon. Mas kerdes, hogy a sztori kb a Hobbit x Star Wars x Dune x Warhammer 40k x Matrix Revolutions x Harry Potter, attol fuggoen, hogy eppen hol vagyunk a filmben. Par jelenete zsenialis, mashol eppen oke: Latszik az igyekezet es hogy ki akarta pipalni az osszes celcsoportot, es teszi ezt nemi fuszerezessel: Ennyi premierplanban mutogatott feleslegesen kigyurt kockahasat en utoljara a Heavy Metal es a Conan idejen lattam. Checks out. Tetejeben eleg kompaktan meseli el a sztorikat: Ugyan nem annyira ugyes, mint a Watchmen, de ahhoz kepest mennyi mindent csinal az is csoda, hogy ennyire mukodik, ld rossz peldanak a Mortal Enginest vagy a Mumia rebootot.

    5.5/10. Igazabol ez igy tul sok mindent hasznal fel tul sok helyrol es tulzottan probalja minmaxolni a celcsoportok reakcioit, de egyebkent szorakoztato.

    The Last Action Hero (1993)

    Szuper operatori (!) munka, szuper kaszkadori es effektes munka, jo sztorival, jo vagassal, altalaban elfogadhato szineszekkel es jo rendezovel, amit felig-meddig elront a felkesz vagas ami miatt a tempo a zsenialis es az epp elfogadhato kozott hullamzik.

    A film eredettortenete talan a kovetkezo is lehetett volna:
    :felszivnak egy bo csikot:
    Producer 1: "Mi lenne, ha megcsinalnank a Lethal Weapon es a Willy Wonka PG13 variansat, ahol Charlie egy moziban beesik egy akciofilmbe?"
    Producer 2:"Schwarzeneggerrel es McTiernannal!"
    Producer 3:"Es egy comic relief Charlieval, aki vagja a filmet!"
    Producer 4:"Laurence Olivier es Ingmar Bergman muveivel!"
    :meg egy csik:
    Egyszerre:"Es annyi cameot rakunk bele, amennyit csak lehet! Plusz Naked Gun, csak a Terminatorral!"

    Nagyon hullamzik es nem tudja eldonteni mit akar, akciofilmet vagy vigjatekot. Az utolso harmad a lezarason kivul leul, legalabb 20 perccel hosszabb a kelletenel es latszik, hogy az utolso jeleneteket kb a release elotti heten dobaltak ossze. A film elso oraja gyakorlatilag tokeletes tempora, preciz vagassal, irdatlanul draga (es hasonloan szuperul kinezo) specialis effektekkel, mikozben szuperul egyensulyozik egy akciofilm es egy PG13 vigjatek kozott. Az operator par jelenetben zsenialisan prezentalja a kamerat, mashol pedig felaldozza a beallitast a sztori kedveert. Egyik pillanatban siman parban vannak az akciojelenetei a Terminator 2vel, masik pillanatban olyan filmeken rohog, mint az Amadeus, vagy a Hetedik pecsét (Sjunde inseglet), en pedig vakartam a fejem, hogy oke, de ki is volt itt a celcsoport? Par poenjahoz filmmuveszeti hatter kell, mashol viszont hajlando negyed oran at epiteni egyetlen proszto viccet. Viszont, a szineszek hullamoznak, Schwarzenegger oke, a sidekick rossz, mikozben kisebb szerepekben ott van egy remekelo Anthony Quinn, Joan Plowright, Murray Abraham, Mercedes Ruehl es Charles Dance. Plusz Ian McKellen, szoval a ket foszereplon es par akciofilmes felcameon kivul tele a cast oscardijasokkal es -jeloltekkel (vagy minimum egy Emmy). Tenyleg, par szempontbol szurrealisan jol meg van csinalva mai szemmel is, poenok szempontjabol altalaban megelozi a korat es kb ket poen oregedett rosszul (bar pl egy Bigmouthba mindketto meg beleferne).

    6.5 / 10. Kb ugy csinal stilusparodiat az akciofilmekbol es a mozirol, ahogy mondjuk es sikerul a Shreknek a Disney filmekkel vagy a Zoolandernek a modellvilaggal, beleertve a "talald meg a cameo"kat. Mindezt egy korai multiverzummal. Nem mindig jo, de ugy 90%ban (iszonyatosan) szorakoztato. Kiegyensulyozottabb akciofilmkent a True Liest tudom ajanlani.

    #értékelés

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák