Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    Audition (Ôdishon) 1999

    Remek fenykepezes, jo operator, ugyes jatek a terrel es szinekkel, oke/megfelelo szineszi jatek, jo sztori, jo megvalositas. Picit feleslegesen a vege fele, ugyanakkor szuperul jatszik az informacioval es a beallitasaival.

    Takeshi Miike ontja magabol a filmeket neha hullamzo minoseggel, az Auditiont viszont okkal tartjak a legjobb muvenek. Eros mu, ugyanakkor megbizhatatlan, es kb az utolso jelenetig benne volt, hogy japan szellemhorrort es nem dramat nezunk. Mai szemmel gyakorlatilag egy erosebb jelenete van, de ez a film inkabb Hanekevel rokon.

    7/10. Ha szeretted a Ringut es a francia extrem hullamot, akkor ajanlott. Tenyleg, meglepoen jol meg van csinalva.

    Drive my car (Doraibu mai kâ) 2021

    Csodalatos operatori munka es harom oras oda a teleobjektivhez, eszmeletlen szinpalettaval. Remek szineszek, tobbszintu sztori, remek rendezes es szuper szimbolika.

    Kb harom oranyi tokeletesen beallitott mozgo fenykep, ami ido elroppen. Szuperul jatszik a formatummal, bar engem is meglepett, hogy a focim 40 perc (!) utan kerul fel. Ugyesen jatszik a nyelvekkel (japan, koreai, mandarin, jelbeszed) es az informacioval.

    Kulon imadom az apro poenjait, pl a voros fullextras Saab 900 Turbot vezeto foszereplo, es a feher Volvo V40et vezeto friss kihivo, reflektalva a Saab vs Volvo sved rivalizaciora.

    9/10. Moziban erre sajnos nem volt, viszont vegre elerheto lemezen.

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák