Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kemten

    újonc

    Sziasztok !

    Az alábbiakban kérnék segítséget. Szeretnék vásárolni egy tintasugaras nyomtatót. Kettőt szemeltem ki. Az Epson L300 típust és a Canon IP7250 néztem ki. Viszont nem tudok dönteni mivel az alábbi problémám lenne. A suliba párszor olyan 5-10 oldalas A4-es beadványok is lennének amin nem tele oldalas de nagyobb képek is lennének. Viszont több helyen is olvastam, hallottam hogy a sima másolópapír meghullámosodik ilyenkor az Epson L nyomatoknál. És mivel a Canon is Dye festéket használ így lehet, hogy annál is fennáll ez a veszély ? Azért kérdezem mert míg az Epson 3 pikos csepméretet használ addig a Canon csak 1 piko méretűt. A szívem az Epson felé húz de az eláztatás miatt kétségeim vannak, hogy jól választok-e. Azt is hallottam hogy az Epsonnak ez a leggyengébb tintája amit használ így sokat ne várjak tőle. A most 3 éves garancia lehetőség viszont nagyon felé billentené a mérleg serpenyőjét. Sokat nem nyomtatnánk (bár ki tudja :) ) így a beszáradástól is tartok egy kicsit. (tudom akkor minek vennék ilyen nagy tartályos gépet) Hát azért mert ha viszont nyomtatni kellene többet akkor nem azt kellene lesnem hogy jaj ez vagy az kifogyott és az eredeti patron meg drága lenne egy kis patronos készülékhez.
    És még egy kérdés. Ha a készülék ki van kapcsolva és teljesen áramtalanítom (kapcsolós aljzattal) akkor sérülhet-e az L300 nyomtató. Van-e olyan funkció benne hogy stand by állapotban a fej beszáradásának megelőzése érdekében bizonyos időközönként egy kis tintát átcsorgat a fejen, hogy az ne száradjon be.
    Itt olvastam ilyenről.
    [link]
    Ha a Canont venném akkor azt utántöltős fej alkalmazásával jó minőségű festékkel tervezném. De hát előbb döntenem kellene amihez keresném a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák