Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    Nekem is volt c8-am. Nagyon jól világított, de nekem már nagy volt. Nem lehetett zsebre tenni, bringán túlzás volt. Ár-érték arányban viszont jó lámpa. Azt hiszem az UF980-at szokták még ajánlani, azt még nem próbáltam, de ha jól sejtem méretre kb akkora mint a c8 csak kicsit erősebb.
    Szerintem aki első lámpáját tervezi az ne vegyen elsőre nagyméretűt, próbáljon ki egy kisebbet és azt tesztelje le (mert valószínűleg nem sejtik mire képes egy olyan lámpa). Ha kevésnek érzi érdemes nagyot venni, ott már csak a pénztárca szab határt, bagyon sok jó és erősebb lámpa van.
    csak azért írok ennyit, mert mostanában sokan keresnek kezdő lámpát általános célra olyanok, akik eddig még a régi maglite vagy a piacos 5-9 ledes lámpák fényében élnek. Nem biztos hogy lámpaőrültek lesznek, csak olcsón keresnek egy kisméretű-olcsó-erős lámpát. Idejönnek a fórumra, és a sok igazi elvakult lámpafanok (nem sértően írom, én is szeretem a lámpákat) a legerősebb legnagyobb, árban alsó-középkategóriás lámpákat ajánlják, amit átlagember már nem tud kihasználni. Ezek sokszor azoknak jók akik nem is igazán használják csak gyűjtik, tesztelik, nézegetik és fotózzák. (kivéve akik valóban dolgoznak vele)
    Amit a kisebb lámpákról írok tapasztalat, igen sok lámpa volt nálam, de mindig csak egyet tartok meg és használok pl balcsiparton, túrázásnál, bringán, kertben stb. Ez pedig egy 501b OP refivel U2 leddel.Sehol nem volt még kevés a fénye, inkább sokszor túl sok is a fullos fény, lejjebb kell venni. Bringára is sok, városban szerintem nem is lehet normálisan használni csak nyílt terepen ahol nincs szembejövő forgalom.
    Bringára és másra is még nagy kedvencem volt zoom-os lámpák közül az MXDL SA-28, egy jó minőségű profi lámpa. Csak amióta az XM-L T6 is olcsó lett már nincs értelme venni sajnos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák