Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kner

    csendes tag

    válasz Mewryck #37497 üzenetére

    Szia!

    Tegnap három fejlámpát is kipróbáltam. Éjszakánként aljzatszigetelést rakok le az épülő házunkban. A Skilhunt H03-mal szoktam dolgozni, de gondoltam, most átviszem az Imalent-et (HR20) és a NU10-et is.
    Ez a hozzászólás igazából nem csak Neked szól, hanem a többi fejlámpa-keresőnek is (többen is kérdezték mostanában a topikon).

    Tapasztalataim:

    - Az Imalentet öt percig se bírtam elviselni, annyira hotspot-os. Persze nem is benti munkákhoz való; a gyártó is outdoor tevékenységekhez ajánlja. Túrázni egyébként nagyon jó vele, mert amerre fordítom a fejem, odavet egy fénycsóvát és ellátni vele elég messze is. A kevés szórt fénye miatt talán nem zavarja nagyon a többieket. Ilyen felhasználáskor még jó is a tekerős fényerő-állítás. Csak rácsavarsz, ha meg akarsz gyorsan nézni valami távolabbit.
    Ez kerékpáron is jó lehet. A kevés szórt fény miatt talán nem zavarja annyira a szembe jövőket.

    - A NU10 jó kis fejlámpa. Nem olyan kellemes a vetítési képe, mint a H03-nak, de bőven megszokható. Ülőmunkánál elég lehet a középső fokozat. Amit most végzek, ehhez viszont kevés. Max-on kell járatni, úgy pont jó. Az akku viszont messze nem bírja az ígért 7 óráig ezen a fokozaton. Nekem kb. a fele volt meg és onnantól nem tudtam a középsőnél feljebb kapcsolni. Ezt a lámpát futáshoz vettem a kis mérete és súlya miatt, arra talán éppen jó lesz. Kerékpározni szerintem nem alkalmas.

    - Végül csak visszakerült a fejemre a H03. Azt hiszem, továbbra is ez marad a kedvenc fejlámpám.
    Kerékpárra viszont nem ajánlom a széles szórt fénye miatt (legalábbis a TIR-es verziót).

    Autószereléshez a H03-at használom. Jó volna szerintem a NU10 is, csak az ha merül, buktad, míg a H03-ba csak belepattintasz egy másik akkut és dolgozol tovább. Ha jól van beállítva a pánt (nem túl szoros), akkor egyáltalán nem zavaró a hordása hosszú idő után se.

Új hozzászólás Aktív témák