Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zugi

    aktív tag

    Sziasztok!

    Segítséget kérnék itt tőletek lámpa ill. akksi és töltő kapcsán, mert kicsit beparáztatott ez a [video].

    Rendeltem Ebay-en egy ilyen [bicikli lámpát] CREE XM-L T6 LED-del, ami brutális fényerővel bír.

    A problémám a mellé kapott 18650-es Li-ion akksival van. Ugyanis nem vagyok szakavatott a témában és csak most kezdtem el olvasgatni róla, illetve látva az említett videot, hát nem vagyok nyugodt, hogy miképp lehet veszély nélkül ezeket az akksikat használni.

    Ha jól veszem ki, akkor az akksijaim nem védettek, legalább is a végükön nem észlelem az elektronikát (vagy számít valamit, hogy az van rájuk írva, hogy "over charge and discharge protection", illetve "recheargeable battery with PCB" ?).

    Emellett a megvett töltő is kérdéses, hogy mennyire megbízható, hiszen minden Kínából jött Ebay-en keresztül.

    Egyelőre csak rémhíreket hallottam, hogy veszélyesek ezek a nagy energiasűrűségű akksik, ha nincs rajtuk védelem. Igaz ez egy elemlámpa esetén is? Mert elsősorban csak elektronos ciginél volt a probléma említve, ami azért más használatát illetően, mint egy elemlámpa.
    Merjem ezzel az akksival használni ilyen töltővel, vagy vegyek inkább valami védett akksit? Nem szeretném ha felrobbanna, vagy töltés közben tüzet okozna.

    A CREE XM-L T6 LED-es lámpa viszont így bicikli lámpának is elképesztő, pedig még fókuszálni sem lehet ezt a bicikli lámpának készült darabot,de roppant ereje nagy távolságra mint egy reflektor világít, emellett van szórt fénye is a bringázáshoz. Csak ajánlani tudom aki egy jó zseblámpát keres!

Új hozzászólás Aktív témák