-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PitLee
őstag
Sziasztok!
Most használtam először az ebay-t.
Lengyelországból (elvileg ) vásároltam egy alkatrészt amit bánkártyával fizetem, az összefoglalónak hála átállítottam, hogy a bank váltsa a valutát.
A vásárlás további menetével kapcsolatban volna kérdésem.
A számlámon zárolásra került az összeg, innen hogyan működik tovább a dolog ?
Ha tudnátok egy leírást linkelni vagy pár sorban leírni a zárolás utáni történést míg hozzám kerül az alkatrész, azt megköszönném.Keresővel ezt találtam elvileg akkor ez vonatkozik rám is ?
https://prohardver.hu/tema/ebay_tapasztalatok/hsz_71987-71987.html -
PitLee
őstag
Köszönöm a választ.
Sajnos tudatlan vagyok ilyen téren.
Nem tudtam a mentét, ott akadtam meg, hogy ez a zárolás meddig vagy miként működik.
Én azt feltételeztem, hogy az Ebay esetleg mint 3. fél, az összeget addig vissza tartsa, míg a csomag feladásra nem kerül és pl: a postától, futárcégtől nem kap visszajelzést. -
PitLee
őstag
Érdekes ez az Ebay (még nem vagyunk egy hullámhosszon, de dolgozom rajta ).
- 1. nap
10-én megrendeltem egy terméket Lengyelországból ,
volt egy "Awaiting feedback(1)" mondom ez valószínű a vásárlás utáni visszajelzés, most még nem érdekes, nem foglalkoztam vele
- 2. nap
"Awaiting feedback(1)" a kisördög megszólal lehet, hogy ez valami olyan visszajelzés, hogy tényleg oké jöhet a cucc, mondjuk a bankkártyával előre fizetés elég konkrét visszajelzés, de hátha.
Klikk a "Leave feedback" Ebay rögtön vörös betűkkel kiírja, hogy minimum 5 nap múlva lehet értékelni, jó várunk.
- 3. nap
levél Ebay-től "PitLee, still looking for (és itt a megrendelt alkatrész neve szerepel) ?"
Mondom micsoda, most akkor megrendeltem vagy nem, aztán rájöttem , hogy ő csak az utoljára nézet tárgyat egy automatice levélkében így elküldte (az emberbe a frászt beleteszi)
- 4. nap
levél Ebay-től "Your order is on its way, PitLee. What to do while you wait"
Hol kellene látnom, hogy feladták ?
[kép]- 5. nap
pihi- 6. nap (mai)
levél Ebay-től "A seller left feedback on you, PitLee"
Milyen visszajelzésre gondolnak ?
[kép2] -
PitLee
őstag
A német ebayen ennél az alkatrésznél a szállítás ingyenes volna Mo.-ra ?
Nehezen akarom elhinni, vagy érdemes az eladóval beszélni főleg, elvileg 2 vagy 4 darabot rendelnék.
cikk
- - - - - - - - - - - - -
A másik
Lengyelországból szállítanak MO.-ra ?
Vagy van valami késedelmei ok?
2 hete rendeltem 1db-ot egy 9 db-os készletből, amit bankkártyával fizetem és még mindig nincs feladva.
cikk
Itt is valami levélfélét kell összeütnöm. ( nem lesz egyszerű gyök2 angollal ) -
PitLee
őstag
Köszönöm a segítséget, van egy ilyen topik "Ez a mondat angolul? " megpróbálkozom itt .
-
PitLee
őstag
Ebay-en ha külföldről vársz csomagot, a Mo.-i címnél a megyét meg kell adni vagy nem, okozhat-e ez gondot ha megadtam esetleg ?
-
PitLee
őstag
Köszönöm.
A szállítási címhez beírtam majd töröltem, mert mondom csak bezavar.(ezt így utólag megtudva akkor jól tetem)
Viszont rendeléskor, mintha láttam volna.
Közben rájöttem mi lehet ez az anomália
A szállítási címnél nem szerepel csak a regisztrációs adatoknál adtam meg, valószínűleg a vásárlás folyamán azt az adatot láttam.
A rendelés részleteinél a megye nélküli cím van, így akkor megnyugodtam.Az ékezetekre kitérve, akkor esetleg érdemes a nevet is ékezetmentesíteni ?
A szállítási címben szerencsére nincs ékezet.[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
Jó, hogy szóba került, mert sajna én is belefutottam egy hasonlóba.
Már írtam neki egy levelet, de nem válaszolt, a mai nap írok még egyet.
jún. 10.-én vásároltam nála, bár szállítási határidőt nem írt, a termék készleten van nála, de a mai napig nem adta fel (nincs fekete ikon),
(hogy most beteg, autóbalesete volt...ect. nem tudom mi a gondja, de kellemetlen így első nemzetközi és ebay-es vásárlásnál mindjárt a közepébe beletrafáltam, főleg hogy reménykedtem 2hét max és kezemben a cucc, mert hát használnám a trakit )A Contact Seller menüben
az elsőt választottam
I have a question about using my item or I want to send the seller a message (0)
vagy inkább az Other-be írjam vagy mindegy nincs ekkora jelentősége.Ha második levélre sem érkezik válasz akkor indulhat "A pénz vissza hadművelet"
ebay link a termékrőlUi: mivel kellet más alkatrész is, amit más eladótól rendeltem, ahol rendesen mennek a dolgok, írt kb.-i szállítási időt, válaszol a levélre, kaptam üzit mikor feladta, kaptam szállítási követést, így most már kezdek képbe kerülni, hogy hogyan is zajlana egy normál vásárlás.
[ Szerkesztve ]
-
-
PitLee
őstag
válasz PitLee #80222 üzenetére
Folytatásos teleregény.
A lengyel eladó a Júl.07-én írt második levélre sem válaszolt, az árút az ebay ikon alapján még nem adta fel és nem is érkezett meg.
Így most az Összefoglalóban írt "eBay-en Case indítás, ha nem érkezett meg a vásárolt termék" lehetőségem van gondolom.Másik vásárlás Olasz postával kapcsolatban.
Szépen ment minden az eladóval, a termék eljutott az Olasz posta nemzetközi részlegére és ott ácsorog Júl.04 óta.
Az eladó felhívta figyelmem a vírushelyzet miatti lehetséges késésre, ez eddig tiszta sor.A kérdés az olasz postának kell e valamilyen egyéb adat visszajelzés esetleg ?
A nyomkövetői oldalukon olasz telefonszámot vagy egy emailt lehet megadni, az email-t elvileg tudják, mert ők küldték nyomkövető számot, vagy van valami más lehetőség is csak elkerülte a figyelmem?
-
PitLee
őstag
(#80311) V/
Kösz.
Az olasz meló
Csak azon agyaltam nincs-e valami háyosság vagy nem értenek valamit a címzésen és azért dekkol ott, de gondolom ilyenkor vagy nekem vagy neki csak írnának, hogy pontosítsunk.
Közben "rednifegnar" írta, hogy az ő csomagjai is álldogálnak már egy ideje.A lengyel eladó
Elnézést csak mikor azt a levelet írtam elment a villany, így az újraírásnál kimaradt, hogy kb 36napja tart a "mosoly szünet".(#80318) rednifegnar
Köszi, sajna a nemzetközi vásárlásban nincs még tapasztalatom így "kicsit " túlaggódom a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
Köszönöm.
Nem ismerem a rendszert ezért sokat dilemmázom, agyalok feleslegesen.Ui.:
Elkezdtem a visszajelzést a szállításról kérdeznek, hogy
"Megérkezett e időben? igen, nem"
és lejjebb lehet csillagozni is.
A csomag késett, de az eladó erről tájékoztatott a vásárlás kezdetén, ilyen kor mi szokott lenni az eljárás ?[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
Story time
Vásároltam egy terméket bánkártyával, szállítási idő nem volt megadva."bankkártyás vásárlásnál 60 nap pénzvisszafizetési garanciát ad az Ebay"(ha jól tudom)
"Ha egy vásárlásnál nincs megadva Estimated delivery, akkor a vásárlás napjától 30 nappal kell számolni a várható szállítási időt és ha az letelt, attól a naptól 30 napig van vásárlói védelem."- 30 nap eltelt a vásárlástól a termék nem érkezett meg, ebay szerint feladásra sem került, ezalatt kétszer is próbáltam informálódni az eladótól válasz nem érkezett.
- 36. napon indítottam egy request aminél a refound-ot jelöltem meg, mivel nincs kapcsolat az eladóval.
- 42. nap letelt a várakozási idő, válasz nem érkezett az eladótól, így az Ebay segítségét kértem.
Bejelöltem a refound igényt és írtam pár sort, hogy az árú bár több darab is elérthető
a mai napig nem jött meg és nincs kapcsolt a vevővel.Nem is figyeltem, de talán 1-2 órán belül jött az Ebay-től a levél, hogy sajnálják az esetet és teljes visszatérítést 48 órán belül megkapom.
Köszönet az összefoglalóért és a itt felhalmozott tapasztalatokért
-
PitLee
őstag
Hogy ne kapjak szinte minden nap ebay ajánlatokat azt hol tudom kikapcsolni ?
Erre tippelek link -
PitLee
őstag
Nemrég vásároltam egy kis forrasztó masinát Angliából 21.03.08.
A kérdés mostanában kb. mennyi idő alatt érkezik meg egy sima csomag Angliából ?
Kaptam elvileg egy követési számot, de Royal Mail oldalán, (remélem jó helyen nézem) nincs infó róla.
RV748914987GB -
PitLee
őstag
-
PitLee
őstag
válasz PitLee #81824 üzenetére
Ma megjött a válasz.
Elnézést kért és küldött egy új nyomkövetőszámot.
Ez már működik, 9-én adta fel (másnap) és 16-án am1 órakor hagyta el Angliát.
A Magyar Postánál is már látszódik.
Az GPT becslése szerint 20-23-a körül várható, tehát összesen kb 2 hét, de majd meglátjuk.
Így már nyugodtabb az emberfiaUi: A kérdés kitudom vagy ő kitudja javítania nyomkövető számot az ebay oldalán vagy nem probléma ?
[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
Megszűnik a kis értékű küldemények áfamentessége
1.IOSS (Import One Stop Shop)
2.Különös szabályozás („special arrangement”)
3.Általános eset (IOSS és a különös szabályozás alkalmazása nélküli esetek)
4.Új árunyilatkozatok 2021-től
5.Magánszemély által magánszemélynek küldött küldemények
nav.gov.hu pdf -
PitLee
őstag
-
PitLee
őstag
válasz tbalint3 #82730 üzenetére
Ha valaki tutira akar menni, akkor lehet kapni ilyen tűzálló Lipo zsákot, táskát.
Ebben lehet tárolni, utaztatni és tölteni a cellákat.
https://www.google.hu/search?q=lipo+zsák&source=lnms&tbm=isch[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest