Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pasillas

    csendes tag

    Sziasztok,
    Leírom első ebay-es vásárlásom történetét:
    december közepén néztem ki az árut a német ebay-en, sikerült is megnyernem az aukciót pár nappal később. felvettem a kapcsolatot a német eladóval, több levélváltás (gyorsan válaszolt minden levelemre) után megállapodtunk az utánvétes megoldásban, és december 17-én fel is adta a csomagot biztosítva, utánvéttel. Megkérdezte a postán és azt mondták az ottaniak, hogy 5 munkanap alatt ide is ér. december 23-án már megérkezett Magyarországra, tegnap kaptam az értesítőt, hogy menjek be az orczy téri nemzetközi csomagkicserélőbe, mert küldeményem érkezett. (ez össz-vissz 6 munkanap)
    ma délelőtt el is mentem érte az orczy térre, portás útbaigazít, eljutottam a második szinten egy ablakhoz, onnan továbbirányítottak a csomagkiadóig, ahol némi papírmunka és fizetés után átvehettem a csomagomat. onnan kilépési papír, portásnak lent megmutat, és kész is. (Aki utánvéttel rendel Németo-ból: az eladóval megbeszélt utánvétes összegen felül a Magyar Posta még ráterheli az összegre nemzetközi postautalvány díját (10.000-20.000 Ft-ig 1290.- és 700.- postakezelési díjat)
    a csomagot felbontottam, minden rendben volt, az áru kifogástalan állapotban megérkezett.

    Ilyenkor mikor nyomhatok rá a ebay-en az "Als bezahlt markieren" gombra? csak ha már visszaszólt az eladó, hogy a pénz megérkezett? vagy akár most, a postai kifizetés után?

    Szóval az első tapasztalatom pozitív volt, hajrá a német eladókkal, vannak még normális arcok:)

Új hozzászólás Aktív témák